ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Τόπος διαλόγου για τις αγωνίες και την έκφραση της κοινωνίας
 
ΦόρουμΦόρουμ  Πόρταλ*Πόρταλ*  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Παρόμοια θέματα
1-1-4 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
ΜΕΤΡΗΤΗΣ HITS

Study English
ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

WOWZIO

 

 ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Perkos G





ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠεμ Δεκ 10, 2009 9:14 pm

Ως απειλή για την εθνική κυριαρχία της χώρας παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το δημοσιονομικό αδιέξοδο κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, γιατί «εξέθεσε την Ελλάδα στις πιέσεις των διεθνών πιστωτών της και την παρέδωσε με μειωμένη εθνική κυριαρχία».

Πώς να ερμηνεύσει κανείς αυτή τη δήλωση και πώς να εμβαθύνει στο νόημα της και στο μήνυμα που ήθελε να της προσδώσει όταν μέσα σε αυτήν δυο σοβαρές για την αυριανή μας επιβίωση λέξεις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα η η εθνική μας κυριαρχία κινδυνεύουν να μας οδηγήσουν αυτή τη στιγμή σε στιγμές πανικού ,τρέλας και υστερίας?

Εύλογα αναρωτιέται ο καθένας. Εχουμε χρεοκοπήσει, έχουμε ξεπουληθεί, είμαστε στην εντατική ο θάνατος μας είναι προδιαγεγραμμένος και μας το λένε με κομψό τρόπο.

Ασφαλώς και η ΝΔ ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση (όπως και οι δικές μας προηγούμενες κυβερνήσεις) αλλα ειδικά η Δεξιά τα τελευταία πέντε χρόνια εξώθησε την κατάσταση στα άκρα. Τώρα το αντιλήφθηκαν αυτό οι κυβερνώντες μετα από 65 ημέρες? Πρίν δεν ήξεραν τίποτε?

Η εθνική μας κυριαρχία στο νομισματοπιστωτικό κομμάτι εχει περιορισθεί προ αμνημονεύτων ετών όταν εκχωρήσαμε τη νομισματική, την οικονομική, την αγορανομική, η την τελωνειακή εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τι θα αλλάξει λοιπόν σήμερα? Με την επιτήρηση θα περιορισθεί κι άλλο η κρατική εξουσία σε τομείς όπως η φορολογία, οι δαπάνες, ο προϋπολογισμός, οι οποίοι οσονούπω θα εκχωρηθούν και αυτές. Και σε λίγα χρόνια βουτηγμένοι στα χρέη θα μας αγοράσουν όπως είμαστε, με τις πλατείες μας, τα νησιά μας τα μνημεία μας και τα σπίτια μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα
Υπο καθεστώς λοιπόν επιτήρησης και αύριο με τους «μπαμπούλες» του ΔΝΤ όχι μόνο δεν μπορείς να αποφασίσεις κυριαρχικά αλλα ούτε να εφαρμόσεις τις πολιτικές που επιθυμείς, αγνοώντας τις κοινοτικές υποδείξεις και αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Γιαυτό λοιπόν κατά τον πρωθυπουργό στόχος της κυβέρνησής του είναι να ελέγξει το τεράστιο έλλειμμα, να επαναφέρει τη δημοσιονομική σταθερότητα, να προωθήσει την ανάπτυξη της χώρας, διότι μόνον έτσι, όπως είπε, «η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύσει να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα». Που σημαίνει σφίξτε το ζωνάρι πάλι, σας κόβω μισθούς, σας αυξάνω τους φόρους για να βγούμε από την κρίση.

Όλα αυτά για το οικονομικό μπάχαλο (που θα συμφωνήσω ότι έτσι και χειρότερα είναι όπως ετσι και χειρότερα προοιωνίζεται το μαύρο μέλλον μας ), όφειλε ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή να βγεί και να τα πεί στον Ελληνικό λαό και ευθαρσώς να δεχθεί ότι έκανε λάθος στις προεκλογικές εκτιμήσεις του . Αντί γιαυτό ,βλέπει μεν το πρόβλημα από κάποια μεριά, αλλα δεν προτείνει και λύσεις λέγοντας στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της. Χαρήκαμε πολύ για το νέο . Τότε γιατί μας τα λέτε κε πρόεδρε, για να μας προετοιμάσετε για τα χειρότερα που θα μας βρούν η για να μας θίξετε τις ευαίσθητες χορδές μας?

Όταν θίγεται η εθνική κυριαρχία σου (σιγά δηλαδή το νέο, εδώ στο Αιγαίο μας πήραν και τα σώβρακα) σαν άνθρωπος των ρήξεων και τομών βγες και πές στο λαό που σε ψήφισε και ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ποιος σε πιέζει να τα κάνεις , τι χρωστούμενα πληρώνεις κι αν θέλεις βγάλε μας από την Ευρωπαική Ενωση προκαλώντας άυριο ένα δημοψήφισμα αν έχεις τα κότσια.

ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΔΕΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ


Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα έχουν πουλήσει –εκχωρήσει προ πολλού ολες οι κυβερνήσεις μέσω της συνθήκης της Λισαβόνας, του Μάαστριχτ, του Συμφώνου Σταθερότητας, κ.ο.κ

Με βάση τα παραπάνω η χθεσινή του δήλωση στην επιεική της έκφραση χαρακτηρίζεται ατυχής και στην αυστηρή της θλιβερη και παραπλανητική γιατί στην προσπάθεια τους να περάσουν τα νέα αντιλαικά μέτρα παίζουν με το πατριωτικό φιλότιμο μας αφού «το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974».

Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα χάνουμε σύν τώ χρόνω δεν μας λένε κάτι καινούργιο. Τα συνταγματικά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στην ικανοποίηση των βιοτικών μας αναγκών, τα ατομικά μας δικαιώματα είναι που πρέπει να υπερασπιστούμε. Για τη σημερινή οικονομική κατάσταση και το αδιέξοδο ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο πολύπαθος λαός. Όπως δεν ευθύνεται για τις υπέρογκες δαπάνες του κρατικού τομέα ,των βουλευτών και των διοικητων των 500.000 € (ακόμη μερικοί ΝΔίτες είναι στις θέσεις τους) που αν τις μαζεύατε όπως υποσχεθήκατε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα

ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

ΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΚΕΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ?

ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΕΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΕ

ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ "ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ," ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ
.

Αλλα σταματείστε να κοροιδεύετε.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Perkos G





ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠεμ Δεκ 10, 2009 10:09 pm

Το πόσο απροετοίμαστοι ήταν να κυβερνήσουν η στο πόσο χαλαρά την έχουν δεί φαίνεται από τις παραπάνω δηλώσεις. Σίγουρα αν δεν έχουν πάθει τη νόσο του vertigo , είναι σε πλήρη σύγχυση. Μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις συνεχίζουν να υπνοβατούν.

Όταν καλείς τον κόσμο σε εγρήγορση και του ανάβεις τα φυτίλια γιατί κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία μην περιμένεις ντε και καλά να σου βγούνε όλα πρίμα και να υποταχθεί ο λαός σε αυτό που εσύ προσδοκάς να πετύχεις.

Τέτοιες δηλώσεις που αν δεν έχουμε και το ανάλογο τσαγανό να τις υλοποιήσουμε καλά είναι πρώτα να βουτάμε τη γλώσσα μας στο φτωχό μυαλουδάκι μας (αλλα που τέτοιο)

Γιατί ο λαός αν τη δεί διαφορετικά στα μισόλογα σου (αφού σε πίστεψε και σου λέει ότι για να το λέει κάτι ξέρει ο άνθρωπος των «τομών και ρήξεων») κι αφού κινδυνεύουν τα κυριαρχικά του δικαιώματα, θα σου ξαναβγεί στους δρόμους(ενεκεν του πατριωτικού του φιλότιμου) , κι άντε μετά να τον μαζέψεις που αλλιώς τα υπολόγιζες να σού βγούν με τη «συναίνεση» κι αλλιώς σου βγαίνουν.

Το πολύ πολύ να φωνάξεις τους πραιτωριανούς του Μιχαλάκη να τους μαζέψουν.

Η επανάσταση και η κάθε επανάσταση κε Πρόεδρε εχει και το κόστος της. Μάθε να σημαδεύεις σωστά και μετα να αποφασίζεις τι θα κάνεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ. Μας το διδάσκει η ζωή

ΑΔΟΞΟ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ

Ειδικά οι σχέσεις μας με τους εταίρους μας. Διάλεξε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Την αλήθεια η τις παλινωδίες ?

Να σου υπενθυμίζω ότι ο ευτραφής κύριος της ΝΔ που όπως έλεγε τον φάγανε τα συμφέροντα ,οι νταβατζήδες και οι αμερικάνοι αναπαύεται στη Ραφήνα

Εσένα όταν θα αποσυρθείς πάλι στο Καστρί ποιοι θα σε έχουν κατασπαράξει? Τους ξέρεις?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 12:30 am




Η Ιλιάδα


Μεταφρασμένη από τον Αλέξ. Πάλλη


(σ.σ. Είναι η ποιητική μετάφραση και σας καλώ να την διαβάσετε ολόκληρη. ΄Στον Ατρέα προσθέστε κάπου ένα "ν" )


Α


Μούσα, τραγουδά το θυμό του ξακουστού Αχιλέα,
τον έρμο ! π' όλους πότισε τους Αχαιούς φαρμάκια,
και πλήθος έστειλε ψυχές λεβέντικες στον Άδη
οπλαρχηγώνε, κι' έθρεψε με τα κορμιά τους σκύλους
5κι' όλα τα όρνια (του Διός έτσι είχε η γνώμη ορίσει),
απ' την αρχή σαν πιάστηκε με το γοργό Αχιλλέα
τ' Ατρέα ο πρωταφέντης γιος και χώρισαν οι διό τους.
Πιός τάχα λες τους έσπρωξε θεός να λογοφέρουν;
Του Δία ο γιος και της Λητός, που με τον Αγαμέμνο
10θύμωσε κι' έρηξε κακή μες στο στρατό πανούκλα,
και κόσμος πέθαινε, γιατί στο λειτουργό το Χρύσα
δε θέλησε τ' Ατρέα ο γιος λίγη σπλαχνιά να δείξει.
Γιατί ήρθε αφτός στα γλήγορα των Αχαιών καράβια
να λευτερώσει θέλοντας την κόρη του, και πλούσια
είχε μαζί του ξαγορά, και κράταε στα διό χέρια
πάς στο χρυσόφτιαστο ραβδί, τ' Απόλλου τα στεφάνια,
15κι' όλους τους άλλους Αχαιούς θερμοπερικαλούσε,
μα τα πρωτάτα πιο πολύ, τους διό τους γιους τ' Ατρέα
« Τ' Ατρέα οι γιοί κι' οι άλλοι εσείς χαλκοπλισμένοι Αργίτες,
» σ' εσάς να δώσουνε οι θεοί να μπείτε στου Πριάμου
» το κάστρο, και στα σπίτια σας με το καλό να σύρτε·
20» όμως κι' εμένα δώστε μου την κόρη μου, και πάρτε
» την ξαγορά της, έτσι ο γιος να σας βοηθάει του Δία ! »
Τότες με σέβας φώναξαν οι άλλοι Αργίτες όλοι
« πάρτε την ώρια ξαγορά, το γέρο σπλαχνιστείτε ! »
μα αφτή η βουλή δεν τ' άρεσε του βασιλιά Αγαμέμνου,
25παρά τον έδιωξε άσκημα κι' είπε σφιχτό 'να λόγο
« Τήρα εγώ, γέρο, μη σε βρω τριγύρω στα καράβια
» για τώρα ν' αργοστέκεσαι για πίσω να κοπιάσεις,
» μη δε σε σώσει ούτε ραβδί ούτε θεού στεφάνι.
» Την κόρη δεν τη δίνω εγώ !... παρ' όταν πια γεράσει
30» απ' την πατρίδα της μακριά, στο σπιτικό μου, στ' Άργος,
» τη μέρα με τον αργαλιό, τη νύχτα στο πλεβρό μου...
» Μα σύρε ! μη μ' ανάφτεις πια αν θες γερός να φύγεις ! »
Είπε, κι' ο γέρος σκιάχτηκε κι' αγρίκησε το λόγο.
Και πήρε με βαριά ψυχή την αμμουδιά άκρη άκρη
35του πολυτάραχου γιαλού, κι' έτσι όλο με κατάρες
της πυκνοπλέξουδης Λητός το γιο περικαλούσε
« Άκου με, αργυροδόξαρε, εσύ που διαφεντέβεις
» την Κίλλα με το τόσο βιός και το νησί της Χρύσας,
» και που φυλάει την Τένεδο τ' ανίκητό σου χέρι.
» Σμιθέα ! αν στόλισα κι' εγώ την όμορφη εκκλησά σου,
40» αν σούκαψα καμιά βολά μεριά γιομάτα πάχος
» αρνιών και τάβρων, ξάκουσ' τον τώρα μου αφτό τον πόθο·
» με σαϊτιές σου οι Δαναοί τα δάκρια ας μου πλερώσουν ! »
Είπε, και την κατάρα εφτύς συνάκουσε ο Απόλλος.
Και βράζοντας οχ του βουνού κατέβηκε τις ράχες,
45με το δοξάρι κρεμαστό και τη σαϊτοθήκη.
Βρόντηξαν, όταν με θυμό τινάχτηκε, οι σαίτες
στις πλάτες του. Και πάγαινε θολός σα μάβρη νύχτα,
Έπειτα αλάργα κάθεται απ' το στρατό και ρήχνει,
κι' άχησε ο κρότος σκιαχτερός οχ τ' αργυρό δοξάρι.
50Μουλάρια πρώτα θέριζε κι' ασπροτριχάτους σκύλους,
μα και τους άντρες έπειτα με τις πικρές σαΐτες
βαρούσε· κι' όλο καίγανε πολλές φωτιές νεκρώνε.
Μέρες εννιά πυκνόπεφταν μες στο στρατό οι σαΐτες,
μα αφτού στις δέκα συντυχιά κηρύχνει ο Αχιλέας,
55γιατί τον φώτισε η θεά, η κρουσταλλόκορφη Ήρα,
τι θλίβουνταν τους Αχαιούς σα θώραε που πεθαίνουν.
Κι' οι κράχτες σαν τους φώναξαν και μαζωχτήκαν όλοι,
σηκώθηκε ο γοργόποδος γιος του Πηλιά κι' έτσι είπε
« Τ' Ατρέα γιε, τώρα πια εμείς θαρρώ τη στράτα πάλι
60» θα πάρουμε και πίσω ομπρός στα σπίτια μας θα πάμε,
» πρώτα απ' το θάνατο αν σωθεί κανείς μας, αν είναι έτσι
» να μας θερίζει ο πόλεμος και να μας τρώει η πανούκλα.
» Μον έλα κάνας λειτουργός ας ρωτηθεί ή προφήτης,
» ή κι' ονειράτων ξηγητής —κι' αφτά τα στέλνει ο Δίας—
» που να ξηγήσει τι μαθές μας χόλιασε έτσι ο Φοίβος,
65» μην τούλειψε εκατοβοδιά, μην τάμα ξεχασμένο,
» αν θέλει μαλλιαρά απ' αρνιά και τάβρους ίσως τσίκνα
» να λάβει, κι' απ' το φοβερό χαμό να μας γλυτώσει. »
Έτσι είπε αφτός και κάθησε. Κι' απάνου τότε ο Κάρχας
σηκώθη, ο πιο βαθύτερος απ' τους προφήτες όλους
70που κάτεχε όλα — τωρινά, στερνά, και περασμένα—
και με τη μαντοσύνη του, που ο γιος του Δία ο Φοίβος
τον προίκισε, έδειξε της Τριάς το δρόμο στα καράβια.
Αφτός με το σοφό του νου τους μίλησε έτσι κι' είπε
« Γιε του Πηλέα, ας θες εγώ, του Δία αγαπημένε,
75» να πω τ' Απόλλου το θυμό, του προφυλάχτη αφέντη,
» καλά, στον λέω· όμως και συ ορκίσου μου και τάξε
» να με βοηθήσης πρόθυμα με λόγο και κοντάρι.
» Κάποιος θαρρώ θα πειραχτεί που τους Αργίτες όλους
» τους ξεπερνάει σε δύναμη κι' ο λόγος του αγρικιέται.
80» Γιατί νικάει ο άρχοντας μ' αδύναμο αν μαλώσει,
» και το θυμό του αν καταπιεί εκείνη εκεί την ώρα,
» όμως φυλάει μες στην καρδιά το πάθος του, ως να πάρει
» στερνά μιά μέρα γδικιωμό. Μόν τήρα αν θα με σώσεις. »
Και τότε ο φτερουγόποδος τ' απάντησε Αχιλέας
85 « Άφοβα πες και θαρρετά τί προφητιά κατέχεις.
» Τι νά ! μα το μυριάκριβο του Δία γιο, που, Κάρχα,
» περικαλιέσαι εσύ και λες της μοίρας τα γραμμένα,
» άντρας κανείς, εγώ όσο ζω κι' έχω ανοιχτά τα μάτια,
» στο τάζω, χέρι φονικό δε σου σηκώνει εσένα
90» εδώ στον κάμπο, ουδέ κι' αφτόν αν πεις τον Αγαμέμνο
» που απ' όλους πρώτος βασιλιάς παινιέται εδώ πως είναι. »
Τότες πια θάρρεψε ο βαθύς προφήτης και τους είπε
« Δεν τούλειψε εκατοβοδιά, τάμα όχι ξεχασμένο,
» μόνη αφορμή 'ναι ο λειτουργός π' αδίκησε ο αφέντης,
95» τι απόρριψε την ξαγορά και του βαστάει την κόρη.
» Για τούτο ο Φοίβος συφορές μας έστειλε, κι' ακόμα
» θα στείλει· και τη φονικιά πανούκλα δε θα πάψει
» πριν πάλε του πατέρα της τη μαβρομάτα κόρη
» απλέρωτη αξαγόραστη την ξαναδώκει πίσω,
100» πριν στείλουμε εκατοβοδιά και του θεού στη Χρύσα.
» Τότ' ίσως μαλακώσει πια και ξανασάνουμ' όλοι. »
Είπε κι' αφτός και κάθησε. Και τότε ο Αγαμέμνος
τ' Ατρέα ο γιος σηκώθηκε, ο δυνατός αφέντης,
αφρίζοντας, κι' απ' το θυμό τα μάβρα σωθικά του
φουσκώναν, κι' έχυνε φωτιές το μάτι του και σπίθες.
105Του Κάρχα πρώτα τούρηξε μιά άγρια ματιά και τούπε
« Κακομηνήτη, πρόσχαρο ποτές δε μούπες λόγο !
» Πάντα αγαπάει δυσάρεστα να προφητέβει ο νους σου,
» κι' ένα καλό μήτ' έκανες, μήτ' είπες στη ζωή σου.
» Τώρα στ' ασκέρι πάλι ομπρός λαλείς και προφητέβεις
110» πως τάχα τόσες συφορές για αφτό τους στέλνει ο Φοίβος,
» τι εγώ στην πλούσια ξαγορά δεν έστερξα της κόρης,
» που κάλια αυτή τον πύργο μου να μου στολίζει θέλω.
» Ναι, κι' απ' τ' απάρθενό μου εγώ τήνε προκρίνω τέρι,
» την Κλυταιμήστρα, τι μαθές χειρότερη δεν είναι
115» στα κάλλη, μήτε στο κορμί, στη γνώση, και στα χέρια.
» Μα κι' έτσι πίσω πρόθυμα τη δίνω αν είναι ανάγκη·
» δε θέλω εγώ να χάνεται, μόν να σωθεί ο στρατός μας.
» Κάνα άλλο εμένα όμως πρεσβιό κοιτάξτε να μου βρείτε,
» αμέσως τώρα ! Τεριαστό δεν είναι εγώ μονάχα
» έτσι να μένω. Και θαρρώ αφτό το βλέπετ' όλοι,
120» πως η δική μου τώρα η νια μισέβει σ' άλλα χέρια. »
Μα τότε ο φτερουγόποδος τ' απάντησε Αχιλέας
« Τ' Ατρέα ξακουσμένε γιε, αχόρταγ' αρχηγέ μας,
» πώς άλλο να σου δώσουν θες πρεσβιό τα παληκάρια;
» Δεν ξέρω πουθενά πολύ αμοίραγό μας πράμα.
125» Δοθήκανε όσα πήραμε πατώντας τόσες χώρες,
» κι' είναι ντροπής απ' το λαό ξανά να μαζωχτούνε.
» Μόν άσ' την τώρα εσύ τη νιά στο Φοίβο, και κατόπι
» διπλά θα σ'τα πλερώσουμε και τρίδιπλα αν ο Δίας
» φέρει έτσι και κουρσέψουμε κάνα άλλο πλούσιο κάστρο. »
130Τότες του κάνει ο δυνατός αφέντης Αγαμέμνος
« Μη δα εσύ πούσαι γνωστικός, θεόμορφε Αχιλέα,
» καμώνεσαι έτσι, κι' έφκολα δε με γελάς, δεν πείθεις.
» Ή τη δική σου τάχα νια για νάχεις στην καλύβα,
» με θες να κάθουμαι έτσι εγώ μ' εδώ αδιανά τα χέρια
» κι' αφτή μού λες στον τόπο της ναν τήνε στείλω πίσω;
135» Καλά, αν μου δώσουν τα παιδιά καμιά άλλη ομορφοπούλα,
» τέτια όπως μου ποθεί η καρδιά, ισάξια αφτής που χάνω·
» αλλιώς, μονάχος τότε εγώ πηγαίνω και του Αία
» ή τη δική σου παίρνω νιά, ή του Δυσσέα ακόμα
» θα πάω να πάρω... κι' έπειτα ας χολοσκάει που πάθει !
140» Όμως αφτά κι' άλλη φορά τα ξαναμελετάμε·
» τώρα ένα ελάτε ας ρήξουμε στη θάλασσα καράβι,
» κράξτε και νάφτες διαλεχτούς, βάλτε τα βόδια μέσα,
» βάλτε και την κρινόθωρη του Χρύσα θυγατέρα,
» και καπετάνιος ένας μας ας σύρει απ' τους αρχόντους,
145» ο Αίας είτε ο Δομενιάς είτε ο σοφός Δυσσέας,
» ή εσύ, τ' αψύτερο κορμί απ' όλους, Αχιλέα,
» για να μερώσεις το θεό με των σφαχτών την τσίκνα. »
Τότες τον χαμοκοίταξε και τούπε ο Αχιλέας
« Ώχου μου αδιαντροπρόσωπε, κορμί με δίχως πίστη,
150» πώς λες θ' ακούσει πρόθυμα το λόγο σου κανείς μας
» κι' ή σ' ανοιχτό πια πόλεμο θα τρέξει ή σε καρτέρι;
» Τι εγώ δεν ήρθα απ' αφορμή των ασπιστάδων Τρώων
» να πολεμήσω εδώ, γιατί δε μούφταιξαν εμένα·
» μήτ' άλογα μου μ' άρπαξαν ποτές τους μήτε βόδια,
155» μήτ' έκαψαν μου τα σπαρτά και τα βαθιά περβόλια
» κάτου στη Φτιά, γιατί πολλά στη μέση μας χωρίζουν,
» θες κορφοβούνια απλόσκιωτα θες θάλασσα αφρισμένη·
» μόν για δικό σου διάφορο, ξαδιάντροπε, εγώ βγήκα
» μαζί σου, για να βρεις εσύ, κακόσουρτε, απ' τους Τρώες
160» κι' ο αδερφός σου ξεζημιά. Αφτά δεν τα θυμάσαι,
» μόν τ' αψηφάς! Και τώρα δα με φοβερίζεις κιόλας
» να πάρεις με το χέρι σου την κόρη, που για κείνη
» αίμα έφτυσα και που ο στρατός μούχει χαρίσει εμένα.
» Ίσο μ' εσένα μερτικό ποτές μου δεν κερδίζω
» κάθε που πάρουμε καμιά των Τρώων πλούσια χώρα·
165» μόν όθενε αίμας και σπαθί, νά! ετούτα εδώ τα χέρια
» δουλέβουν πρώτα, μα αν γενεί και μοιρασά, εσύ παίρνεις
» τα πιο πολλά, με λίγο εγώ, χωρίς παράπονο όμως,
» πίσω γυρνάω, κι' ας έλιωσα τους Τρώες πολεμώντας.
» Και τώρα φέβγω! τι πολύ πιο βολετό να σύρω
170» καλιά μου με τους λόχους μου, τι αψήφιστος το βλέπω
» εδώ πως δε θα μάσω βιός και θησαβρό μεγάλο. »
Τότες του λέει ο δυνατός αφέντης Αγαμέμνος
« Ώρα καλή σου αν σ' έπιασε πόθος να πας ! Για μένα
» δε σου προσπέφτω, μη θαρρείς, να μείνεις· έχω κι' άλλους
175» εδώ βοηθούς μου, μάλιστα το βαθυγνώστη Δία.
» Απ' όλους πιο σε μάχουμαι τους αρχηγούς εσένα,
» τι πάντα θες λογοτριβές, θες φόνους και πολέμους.
» Τάχα μου αν είσαι δυνατός, αν παλικαροσύνη
» κάνας θεός σε προίκισε, στη Φτιά, αν ορίζεις, σύρε
» μ' όλο σου το στρατό μαζί, και πρόσταξε όσο θέλεις
180» τους Μυρμιδόνες· ειδέ εγώ δε νιάζουμαι αν θυμώνεις,
» δεν τρέμω αν φέβγεις. Κι' άκουσε το λόγο που σου κραίνω·
» μιάς πίσω και μου τη ζητάει τη Χρυσοπούλα ο Φοίβος,
» μ' αθρώπους και καράβι μου εγώ θαν του τη στείλω,
» μα στο καλύβι σου θαρθώ κι' ατός μου θα σου πάρω
185» τη νιά σου, τη ροδόσταχτη Βρισούλα, για να μάθεις
» σαν πόσο εγώ σε ξεπερνώ, να τρέμει ακόμα κι' άλλος
» όμιος μου εμένα έτσι ανοιχτά να μου προβάλνει κι' ίσος.»
Είπε, κι' εκείνος άναψε ν' ακούσει τέτιο λόγο,
και του διπλόφερε η καρδιά στα λογγωμένα στήθια,
190ή να τραβήξει απ' το μερί το κοφτερό λεπίδι,
να αναστατώσει τη βουλή, το βασιλιά να σφάξει,
ή να σωπάσει την καρδιά και το θυμό να πνίξει.
Μα εκεί π' αφτά τ' ανάδεβε μες στης καρδιάς τα βάθια
κι' όξω απ' τη θήκη γύμνωνε τη σπάθα, νά τη ! φτάνει
195η Αθηνά οχ τον ουρανό, τι στάλθηκε απ' την Ήρα,
που συλλογή ίση και των διό τους είχε κι' ίση αγάπη.
Και στέκει πίσω του, του αρπάει τα καστανά μαλλιά του,
σ' αφτόν μονάχα φανερή, ανέφαντη στους άλλους.
Σάστισε εκείνος και γυρνάει, και ξάφνου αναγνωρίζει
200την Αθηνά που ξάστραφταν τα φοβερά της μάτια.
Και κράζοντάς την της λαλεί διό φτερωμένα λόγια
« Κόρη του Δία σκιαχτερή, γιατί ήρθες τώρα πάλι ;
» μη θες να δεις την αψηφιά του βασιλιά Αγαμέμνου ;
» Εγώ 'να λόγο θα σου πω που ίσως τον δεις να γίνει·
205» σα γλήγορα οι περφάνιες του στον Άδη θαν τον πάνε. »
Τότες τ' απάντησε η θεά, του Δία η θυγατέρα
« Ήρθα οχ τον ουρανόνε εγώ να πάψω το θυμό σου,
» αν θες ν' ακούσεις, κι' η θεά μ' έχει σταλμένα η Ήρα,
» που συλλογή ίση και των διό σας έχει κι' ίση αγάπη.
210» Μον έλα πάψε ! κι' άσ' τη εκεί τη σπάθα στο φηκάρι.
» Μα αν θες με λόγια, στόλισ' τον όσο ζητά η καρδιά σου,
» γιατί το λόγο που θα πω θαν τόνε δεις να γίνει·
» για αφτή την προσβολή διπλά και τρίδιπλα μιά μέρα
» δώρα θα λάβεις· μοναχά βαστάξου κι' άκουσέ μας.»
215Και τότε ο φτερουγόποδος της απαντά Αχιλέας
« Ας γίνει ο λόγος σας, θεά ! κι' ας είμαι έτσι πνιγμένος
» απ' το θυμό κατάκαρδα, τι πιο καλά να γίνει·
» αν τους θεούς ακούς, κι' αφτοί σού συχνακούν τον πόθο.»
Έτσι είπε, και σταμάτησε τη σταλωμένη χούφτα
πας στ' αργυρό σπαθόχερο και μέσα στο φηκάρι
220έσπρωξε πάλι το σπαθί, με δίχως ν' απιθήσει
στον ορισμό της Αθηνάς. Και του Διός η κόρη
πίσω πετάει στον Έλυμπο, στου Δία τα παλάτια,
εκεί να σμίξει τους θεούς και τις θεές τις άλλες.
Κι' εκείνος τότες ξαναρχής γυρνάει στον Αγαμέμνο
με τις βλαστήμιες, κι' ο θυμός δεν τόνε παραιτούσε
225 « Ά κρασοζάλιστο κορμί που σκύλας έχει μάτια,
» μα τ' αλαφιού καρδιά! ποτές δε σου βαστάει εσένα
» να βγεις μαζί με το στρατό τους Τρώες να χτυπήσεις,
» ή μετά μάς τους αρχηγούς σαν πάμε σε καρτέρι·
» χάρος αφτό σου φαίνεται στο νου σου και λαχτάρα.
» Α ναί, πολύ καλύτερα ν' αρπάζεις τις γυναίκες
230» μες στο πλατύ στρατόπεδο, κανείς σα σε πειράξει.
» Ναί! λαοφάγος βασιλιάς, γιατί δειλούς ορίζεις·
» αλλιώς, αφτή σου η αρπαγή θα σούταν κι' η στερνή σου.
» Μα άκου το λόγο που θα πω, τον όρκο που θ' αμώσω.
» Μά ετούτο τα ραβδί που πια ποτές κλωνιά και φύλλα
235» δε βγάζει μιάς και κόπηκε απ' τον κορμό στο λόγγο,
» μήτ' άθια, γιατί τούφαγε τη φλούδα και τα φύλλα
» τριγύρω ο κοφτερός χαλκός, και τώρα το κρατάνε
» στα χέρια οι δημογέροντες και στ' όνομα του Δία
» δικάζουν το λαό, κι' αφτόν βαρύ τον έχουν όρκο,
240» ναι θάρθει μέρα οι Δαναοί ν' αποθυμήσουν όλοι
» τον Αχιλέα· τότε εσύ και μ' όλο σου τον πόνο
» δε θα μπορείς, σ' το λέω, καμμιά βοήθια ναν τους δώκεις,
» σαν πέφτουνε απ' του Έχτορα το χέρι αλωνισμένοι,
» και μες στα στήθια σου η καρδιά θα λαχταράει, θα λιώνει
» που ντρόπιασες το πιο γερό των Αχαιών κοντάρι.»
245Είπε, και χάμου το ραβδί αγριόθυμος τινάζει
με χρυσοκάρφια κεντητό, κι' έπειτα πάει καθίζει.
Κι' εκείθε ο άλλος φρένιαζε. Τότες πετιέται ολόρθος
ο χρυσολάλος Νέστορας με τη γλυκιά τη γλώσσα,
που κι' από μέλι τούχυνε φωνή πιο ζαχαρένια.
250Είχε ιδομένες διό γενιές ως τότες να περάσουν
στην Πύλο, που γεννήθηκαν κι' αντρώθηκαν στα χρόνια
πριν τα δικά του, κι' όριζε τότες γενιά των τρίτων.
Αφτός με λόγια γνωστικά τους μίλησε έτσι κι' είπε
« Ώ τί κακό που πλάκωσε μεγάλο την πατρίδα!
255» Πώς θα πετάξει απ' τη χαρά ο Πρίαμος κι' οι γιοί του,
» πόσο και κάθε Τρώϊκη ψυχή θ' αναγαλλιάσει,
» να θε τα μάθουν όλα αφτά, πως τρώγεστε έτσι οι διό σας,
» εσείς που πρώτοι στο σπαθί και στη βουλή είστε πρώτοι!
» Μα να μ' ακούστε· και τους διό σάς ξεπερνάω στα χρόνια.
260» Γιατί στη νιότη μου έσμιξα εγώ με θεριομάχους
» καλύτερούς σας, μα ποτές αφτοί δε μ' αψηφούσαν.
» Γιατί σαν τέτιους ήρωες δεν είδα ακόμα, μήτε
» θα δω σαν ένα βασιλιά Καινιά, σαν ένα Δρύα,
» σαν το δεινό Πολύφημο, τον Ξάδη, τον Περίθο,
265» σαν το Θησιά λες πούμιαζε θεός απ' τα ουράνια.
» Είταν εκείναι οι πιο γεροί της γης παλικαράδες·
» γεροί είτανε και με γερούς χτυπιούνταν, με βουνήσα
» θεριά, κι' ο κόσμος σάστισε το πώς τα ξεκληρούσαν.
» Μ' αφτούς τότε έσμιξα κι' εγώ σαν έφτασα οχ την Πύλο,
270» πέρα από τόπο μακρινό, τι μ' έκραξαν μονάχοι.
» Και πολεμούσα τότε εγώ στο μέρος τα δικό μου·
» όμως δε θρέφει τώρα η γης θνητό που θα μπορούσε
» να βγει μ' εκείνα τα θεριά. Τέτιοι ήρωες εμένα
» στις συβουλές μου πρόσεχαν, τα λόγια μου αγρικούσαν.
» Μα λέω ακούστε με κι' εσείς και δε θα μετανιώστε.
275» Κι' εσύ μην παίρνεις, άκου με, κι' ας δύνεσαι, την κόρη,
» παρά άσ' την μιάς και δόθηκε στον Αχιλιά απ' τους άντρες·
» πάλε όμως με το βασιλιά κι' εσύ να λογοφέρνεις
» μη θέλεις του Πηλιά εσύ γιε, κι' αντίμαχος να στέκεις.
» Ίσοι δεν είμαστε όλοι μας του βασιλιά που ο Δίας
» τον δόξασε και κυβερνάει βαστώντας το ραβδί του.
280» Αν είσαι παλικάρι εσύ, θέϊσσα αν έχεις μάννα,
» μα σούναι αφτός ανότερος, τι πιο πολλούς ορίζει.
» Μα έλα, Αγαμέμνο, πάψε εσύ ! Ναι, χάρη σ' το γυρέβω,
» μη το θυμό του, ας άναψε, συνεριστείς, που πάντα
» σαν κάστρο αυτός ασάλεφτο μας στέκει στους πολέμους.»
285Τότες του λέει ο δυνατός αφέντης Αγαμέμνος
« Ναι, γέροντα, όλα γνωστικά τα μίλησες και δίκια.
» Μα αφτός εδώ να πάντα του πρωτιά γυρέβει απ' όλους.
» σ' όλους μας θέλει κεφαλή, σ' όλους να στέκει αφέντης,
» σ' όλους να δίνει προσταγές, και πιός θα τα σηκώσει ;
290» Κι' αν οι αθάνατοι θεοί τον κάνανε αντριωμένο,
» για αφτό και πρέπει προσβολές να ξεστομά απ' τη γλώσσα ;»
Μα τότες τον αντίσκοψε και τούπε ο Αχιλέας
« Άναντρο αλήθια θάμουνα κορμί και τιποτένιο,
» αν πάντα ναι σου φώναζα, μόλις το στόμα ανοίξεις·
295» σ' άλλους παράγγελνέ τα αφτά, δεν είναι αφτά για μένα!
297» Μα ετούτο ακόμα θα σου πω κι' εσύ στο νου σου βάλ' το.
» Τ' άρματα δε θα πάρω εγώ να χτυπηθώ μαζί σου,
» μ' εσένα εδώ είτε κι' άλλο σας. κανένα, για την κόρη,
» τι εσείς τη δώκατε κι' εσείς την παίρνετε μου πίσω·
300» μα απ' τ' άλλα πούχω στο γοργό και μάβρο μου καράβι
» δε θα μ' αγγίξεις τίποτα χωρίς τη θέλησή μου.
» Ειδέ έλα, αν θες, δοκίμασε, για ναν να το δουν κι' εδώ όλοι...
» το μάβρο σου αίμα γλήγορα θα βάψει το κοντάρι. »
Έτσι σα μάλωσαν οι διό με θυμωμένα λόγια,
305σηκώθηκαν, κι' η συντυχιά χωρίζει στα καράβια.
Κι' ο Αχιλέας πάγαινε των καλυβιών το δρόμο
αντάμα με τον Πάτροκλο και τους δικούς του αθρώπους·
κι' ο Αγαμέμνος έρηξε στη θάλασσα 'να πλοίο,
και λαμνοκόπους διάλεξε ως είκοσι ανομάτους,
κι' έμπασε μέσα τα σφαχτά του Φοίβου, και κατόπι
310έφερε μέσα κι' έκατσε την ώρια Χρυσοπούλα·
και μέσα πήγε κι' αρχηγός μπήκε ο σοφός Δυσσέας.
Μπήκαν λοιπόν κι' αρμένιζαν αφτοί στο κύμα απάνου.
Πρόσταξε τότε ο γιος τ' Ατριά να ξαγνιστούνε οι άντρες,
και γύρω αυτοί ξερύπιζαν και στο γιαλό πετούσαν
315τους ρύπους, κι' έσφαζαν σωστά βοϊδότραγα του Φοίβου
κοντά στην πολυτάραχη ακρογιαλιά· κι' η τσίκνα·
στριφοκλωθούσε, στον καπνό τριγύρω, ως στα ουράνια.
Τέτιες αφτοί είχανε δουλιές μες στον πλατύ τον κάμπο.
Και την αμάχη ο βασιλιάς δεν ξέχανε απ' την ώρα
που στη βουλή φοβέρισε τον ξακουστό Αχιλέα,
320μον τον Ταρθύβη φώναξε και το γοργό Βρυβάδη,
που κράχτες του και παραγιούς τους είχε μπιστεμένους
« Αμέτε στ' Αχιλέα οι διό, και μέσα οχ την καλύβα
» πάρτε απ' το χέρι τ' όμορφο και φέρτε μου κορίτσι.
» Μα αν δεν τη δώσει, ξεκινώ με πιο πολλούς, κι' ατός μου
325 « την παίρνω εγώ. Σαν πιο βαρύ αφτό θαρρώ θαν τούρθει...»
Έτσι είπε και τους έστειλε με θυμωμένα λόγια.
Κι' άθελα οι κράχτες τράβηξαν σιμά σιμά την άκρη
του στειροτρύγητου γιαλού, και στο καραβοστάσι
των Μυρμιδόνων φτάσανε κι' ως τις καλύβες πέρα.
Κι ήβραν αφτόν που κάθουνταν κοντά σ' ένα καλύβι
330και πλοίο του, ουδέ χάρηκε μπροστά του σαν τους είδε.
Μα εκείνοι ομπρός στον αρχηγό με δείλια και με σέβας
σταθήκανε, ουδέ τούκραιναν κι' ουδέ τον χαιρετούσαν.
Μα αφτός στο νου του τόνιωσε γιατί ήρθαν και τους είπε
« Καλό στους κράχτες, των θεών κι' αντρών μαντατοφόρους !
335» Σιμώστε... δε μου φταίτε εσείς, μου φταίει ο Αγαμέμνος
» που για την κρινομάγουλη σάς στέλνει βρυσοπούλα.
» Μον έλα, θεογέννητε Πάτροκλε, βγάλ' την κόρη
» και δώσ' τη τους να τήνε παν. Κι' ας είναι αφτοί μαρτύροι
» μπρος στους αθάνατους θεούς και στους θνητούς αθρώπους
340» και στο σκληρό το βασιλιά, αν καμιά μέρα πάλι
» μ' έχουν ανάγκη απ' άσκημη λαχτάρα το στρατό τους
» να σώσω... Τι ζαβώθηκε και πήρε δρόμο εκείνος,
» μηδέ κατέχει μιά σταλιά να δει κι' ομπρός και πίσω,
» πώς θαν του πολεμά άβλαβος εκεί ο στρατός στα πλοία. »
345Είπε, κι' ακούει ο Πάτροκλος τα λόγια του συντρόφου,
και βγάζει τη ροδόθωρη κοπέλα απ' το καλύβι
και τους τη δίνει ναν την παν. Κι' αυτοί γυρνούσαν πίσω
στον κάμπο, κι' άθελα μαζί κι' η κόρη περπατούσε.
Κι' ο Αχιλέας τότε ομπρός καθίζει στ' ακρογιάλι
350παράμερα, κι' έκλαιγε εκεί, απ' τους συντρόφους χώρια,
αλάργα προς τα πέλαγα θωρώντας. Και τα χέρια
άπλωσε και τη μάννα του συχνοπερικαλούσε
« Μάννα μου, αφού με γέννησες και λιγοχρονισμένο,
» ας είταν καν του Κρόνου ο γιος, ο βροντορήχτης Δίας,
» να με τιμούσε· μόνε αφτός σταλιά δε με λογιάζει.
355» Γιατί τ' Ατρέα τώρα ο γιος, ο πρωταφέντης τ' Άργους,
» μεγάλο μούκανε άδικο· γιατί με βιά μού πήρε
» κι' έχει τη νιά μου που πρεσβιό μούχε ο στρατός χαρίσει. »
Είπε θρηνώντας, κι' άκουσε τα λόγια η κυρά μάννα,
πούταν στα βάθια του γιαλού στου γέρου της πατέρα,
και βγήκε σαν αντάρα εφτύς απ' το ψαρύ το κύμα
360και στο πλεβρό του κάθησε. Κι' ενώ δακρολογούσε,
τον χάιδεψε έτσι τρυφερά και τούπε αγαπημένα
« Τί κλαις, παιδί μου; τί κακό σου πίκρανε τα σπλάχνα;
» Πες το, να ξέρουμε κι' οι διό, και μυστικό μην τόχεις. »
Τότες με βαριοστεναγμούς της είπε ο Αχιλέας
365 « Ξέρεις —τι να σ' τα λέω αφτά;— και τάχα δεν τα ξέρεις ;
» Πέρα στη Θήβα πήγαμε, στ' Αητιού την πολιτεία,
» που την κουρσέψαμε, κι' εδώ το φέραμε το πράμα.
» Αφτό το μοίρασε ο στρατός με δίκιο ανάμεσό του,
» και χώρισαν του βασιλιά την ώρια Χρυσοπούλα.
370» Ο Χρύσας τότε, ο λειτουργός του προφυλάχτη Απόλλου,
» ήρθε από πέρα ως στα γοργά των Αχαιών καράβια
» να λεφτερώσει θέλοντας την κόρη του, και πλούσια
» είχε μαζί του ξαγορά, και κράταε στα διά χέρια,
» πάς στο χρυσόφτιαστο ραβδί, τ' Απόλλου τα στεφάνια,
» κι' όλους τους άλλους Αχαιούς θερμοπερικαλούσε,
375» μα τα πρωτάτα πιο πολύ, τους διό τους γιους τ' Ατρέα.
» Τότες με σέβας φώναξαν οι άλλοι Αργίτες όλοι
» 'πάρτε την ώρια ξαγορά, το γέρο σπλαχνιστείτε !'
» μα αφτή η βουλή δεν τ' άρεσε του βασιλιά Αγαμένου,
» μόνε τον έδιωξε άσκημα κι' είπε σφιχτό 'να λόγο.
390» Έτσι οργισμένος έφυγε ο γέρος πίσω πάλι,
» κι' ο Φοίβος τότες ξάκουσε του γέρου την κατάρα,
» τι είταν αγαπημένος του πολύ, και στους Αργίτες
» έρηξε αρρώστια φοβερή, που απανωτοί οι στρατιώτες
» πεθαίναν, κι' έπεφταν παντού οι θεϊκές σαΐτες
» μέσα στον κάμπο τον πλατύ. Μας λέει τότε ο προφήτης,
385» σαν που τους κάτεχε βαθιά, τους ορισμούς τ' Απόλλου.
» Πρώτος προβάλλω εφτύς εγώ το Φοίβο να μερώσουν·
» μα πήρε ο βασιλιάς φωτιά, κι' όρθιος μεμιάς πετιέται
» και μιά φοβέρα μούρηξε που κι' είναι κανωμένη.
» Τι με καράβια παν τη μιά στη Χρύσα οι μαβρομάτες
390» Αργίτες έχοντας μαζί για το θεό σφαχτάρια,
» και την κοπέλα οι Δαναοί που μούδωκαν εμένα,
» ήρθαν πολιώρα οι κράχτες του και πίσω μού την πήραν.
» Μα βόηθα, μάννα, εσύ, αν μπορείς, τον αντριωμένο γιο σου.
» Σύρε να πάς στον Έλυμπο και να περικαλέσεις
395» το Δία, αν την καρδιά άλλοτες, ή μ' έργατα ή με λόγο,
» μιά στάλα τού τη γλύκανες. Γιατί στο σπιτικό μας
» σ' άκουσα εγώ πολλές φορές να λες και να παινιέσαι
» πως δα το μαβροσύγνεφο του Κρόνου γιο, μονάχη
» μες στους θεούς, τον γλύτωσες απ' άσκημη λαχτάρα,
» τότες που θέλανε οι θεοί οι άλλοι —ο Ποσειδώνας,
400» η Ήρα, κι' η θεά Αθήνα— ναν τόνε τριχοδέσουν.
» Μα απ' τις τριχιές εσύ, θεά, ναν τον γλυτώσεις πήγες.
» κι' απάνου φώναξες γοργά τον εκατοχεράτο,
» που Μυριοδύναμο οι θεοί τον λεν —οι άντρες όμως
» Αιγαίο— γιατί στη δύναμη νικάει και το γονιό του·
405» αφτός στο Δία κάθησε σιμά καμαρωμένος,
» κι' εκείνοι χέρι τράβηξαν απ' τον πολύ τους φόβο.
» Μα θύμισέ του τώρα αφτά, και κάτσε εκεί, και πιάσ' του
» το γόνα, μήπως τους οχτρούς θελήσει να βοηθήσει,
» κι' εκείνους γύρω στο γιαλό και στο καραβοστάσι
» ναν τους στρυμώξει με σφαγή μεγάλη, τους Αργίτες,
410» που έτσι να νιώσουν τ' όφελος του βασιλιά τους όλοι,
» και έτσι να δει το κρίμας του κι' ο γιος τ' Ατρέα ακόμα
» που ντρόπιασε το πιο γερό των Αχαιών κοντάρι.»
Και τότες δάκρια χύνοντας απολογιέται η Θέτη
« Αχ γιε μου, τί σ' ανάθρεφα τον πικρογεννημένο ;
415» Ας ζούσες δίχως καν καημούς και δάκρια στα καράβια,
» αφού κοντέβει η ώρα σου, πολύ μακριά δεν είναι.
» Μόν τώρα πιο λιγόζωος και πιο πικρός απ' όλους
» μούγινες. . . θάτανε η στιγμή κακή σα σε γεννούσα.
» Μα αφτό το λόγο σου να πω του βροντορήχτη Δία
420» μόνη θα πάω στον Έλυμπο το χιονοσκεπασμένο,
» μήπως πειστεί. Μόν κάθου εσύ εδώ στα πλοία τώρα,
» και βάστα πάντα το θυμό και μην αγγίζεις μάχη.
» Τι τούχουνε στον Ωκιανό τραπέζι οι Αιθιόποι,
» και πήγε ο Δίας απ' τα ψες κι' όλοι οι θεοί μαζί του·
425» όμως σε μέρες δώδεκα πάλι είναι να γυρίσει,
» και τότες στο χαλκόστρωτο τον πύργο του θα τρέξω
» να πέσω ομπρός στα πόδια του, και θαν τον πείσω θέλω !»
Έτσι είπε κι' έφυγε, κι' αφτόν τον άφισε στον κάμπο
γιομάτο οργή που τ' άρπαξαν με ζόρι κι' άθελά του
430την ομορφοζωσμένη νιά.
Και τότες ο Δυσσέας
στη Χρύσα ζύγωνε μαζί με τα σφαχτά τ' Απόλλου.
Και μπαίνοντας μες το βαθύ λιμάνι, τα πανιά τους
διπλώνουν και μες στο γοργό καράβι τ' απιθώνουν,
και το κατάρτι στρώνουνε στην κοίτη ξαμολώντας
435τα ξάρτια, κι' ως πιο μέσα εκεί στ' αραξοβόλι λάμνουν.
Κι' όξω τα βάρια ρήχνουνε και δένουν την πρυμάτσα,
όξω κι' ατοί τους βγαίνουνε πάς στου γιαλού την άκρη,
και βγάζουν όξω τα σφαχτά που φέρνανε του Φοίβου,
κι' η Χρυσοπούλα όξω πηδάει μέσα απ' το τρεχαντήρι.
440Και φέρνοντάς την στο βωμό ο γνωστικός Δυσσέας,
στα χέρια του γερο-γονιού τη δίνει και του κάνει
« Γέρο, στη Χρύσα ο βασιλιάς με στέλνει να σου φέρω
» την κόρη, κι' εκατοβοδιά να σφάξουμε του Φοίβου,
» για ναν του σπλαχνιστεί η καρδιά τους Αχαιούς που τώρα
445» στον κάμπο πολυστέναχτες τους έστειλε λαχτάρες. »
Είπε, και του την έδωκε στα χέρια· το παιδί του
το πήρε ο γέρος με χαρά. Κι' αφτοί γοργά τριγύρω
στον ομορφόχτιστο βωμό αράδιασαν τα βόδια,
κι' έπειτα χερονίφτηκαν και πήραν τα κριθάρια.
450Τότες παράκληση άρχισε ο Χρύσας ναν τους κάνει
με δυνατόφωνη λαλιά και χέρια σηκωμένα
« Άκου με, αργυροδόξαρε, εσύ που διαφεντέβεις
» την Κίλλα με το τόσο βιός και το νησί της Χρύσας,
» και που φυλάει την Τένεδο τ' ανίκητό σου χέρι.
» Κι' άλλοτες πριν συνάκουσες τη δέησή μου εμένα
» και για το δίκιο μου έστρεξες τους Αχαιούς στον κάμπο
455» και παίδεψες σπαραχτικά· και τώρα πάλι, αφέντη,
» περικαλώ σε, ακόμα αφτόν τον πόθο ξάκουσέ μου·
» λυπήσου πια τους Αχαιούς και διώξε την πανούκλα. »
Είπε, και την παράκληση ξακούει ο γιος του Δία.
Έτσι σαν είπαν δέηση κριθάρι πασπαλώντας,
πρώτα σηκώνουν των βοδιών τις κεφαλές, τα σφάζουν,
460τα γδέρνουν, κόβουν τα νεφρά, και τα διπλοτυλίγουν
με σκέπη, πρώτα των θεών σα χώρισαν το μέρος.
Κι' απάνου ο γέρος τάκαιγε σε σκίζες περιχώντας
ξανθό κρασί· κι' οι νιοι κοντά πεντόσουγλα κρατούσαν.
Απέ η φωτιά σα χώνεψε και φάγανε τα σπλάχνα,
485λιανίζουν τ' άλλα κρέατα και τα περνάν στις σούγλες,
τα ψήνουν όμορφα, όμορφα κι' απ' τη φωτιά τα βγάζουν,
Και τη δουλιά σαν τέλιωσαν και τοίμασαν τραπέζι,
τρων, και δε λείπει τίποτα που να ποθεί η καρδιά τους.
Τέλος σα χόρτασαν καλά γερό με φαγοπότι,
470πιάνουν οι νιοι κι' εφτύς πιοτό γιομίζουν τα κροντήρια
ίσα ως στα χείλια, κι' έπειτα γύρω κερνάν να πιούνε,
αφού τ' Απόλλου τούσταξαν με τα ποτήρια πρώτα.
Έτσι όλη μέρα με χαρές μαλάκωναν το Φοίβο,
του προφυλάχτη ψέλνοντας και το χαριτωμένο
δοξολογώντας γιατρεφτή· κι' άκουγε αφτός με γλύκα.
475Κι' ο ήλιος σα βασίλεψε και πήρε το σκοτάδι,
τότες στου ξύλου πλάγιασαν κοντά το παλαμάρι.
Κι' έφεξε η ροδοδάχτυλη νυχτοθρεμένη Αβγούλα,
και τότες πια τα πρύμισαν πίσω να παν στον κάμπο.
Κι' ο Φοίβος τους προβόδισε με ένα αγεράκι πρύμο,
430και τότε οι νάφτες έστησαν απάνου το κατάρτι
και τ' άσπρο ανοίξανε πανί, και το πανί στη μέση
απ' τον αγέρα φούσκωσε, και γύρω στην καρίνα
αχούσε σαν αρμένιζαν τ' αφροντυμένο κύμα,
κι' έτρεχε το καράβι ομπρός οργώνοντας το κύμα.
Και πια σαν ήρθαν στον πλατύ των Αχαιώνε κάμπο,
485τράβηξαν όξω στην ξηρά το μελανό καράβι,
ψηλά στον άμμο, με μακριά το στήλωσαν φαλάγγια,
κι' ατοί τους γύρω σκόρπισαν στα πλοία και καλύβια.
Ωστόσο εκείνος κάθουνταν στα πλοία χολιασμένος
ο γιος ο φτερουγόποδος του ξακουστού Πηλέα,
490δίχως σε προεστών βουλή ποτές του να ζυγώνει,
δίχως να πάει σε πόλεμο, μόν τούλιωναν τα σπλάχνα
πούμενε αφτού, και τις σφαγές ποθούσε και τις μάχες.
Μα τέλος πια σαν πέρασαν ως μέρες διό και δέκα,
να κι' οι παντοτινοί θεοί στον Έλυμπο γυρνούσαν
495όλοι μαζί, κι' ομπρός ομπρός ο Δίας περπατούσε.
Κι' η Θέτη τις παραγγελιές δεν ξέχασε του γιου της,
μόν βγαίνει μέσα απ' του γιαλού το κύμα, κι' ανεβαίνει
πρωΐ πρωΐ στον Έλυμπο και στα μεγάλα ουράνια.
Και βρήκε χώρια απ' τους λοιπούς θεούς το γιο του Κρόνου
πας στου μυριόκορφου βουνού την άκρη καθισμένο.
500Και έκαστε ομπρός του, τούπιασε με το ζερβύ της χέρι
το γόνα, και με το δεξύ τού αγγίζει το πηγούνι
κι' έτσι τον πρωταφέντη γιο περικαλάει του Κρόνου
« Αφέντη Δία, αν άλλοτες μες στους θεούς με λόγο
» ή μ' έργο εγώ σ' ωφέλησα, αχ κάνε μου μιά χάρη !
505» Βοήθα τα γιο μου... αφτός ζωή στον κόσμο σαν τους άλλους
» δεν έχει, μα κι' ο βασιλιάς, τ' Ατρέα ο γιος, να τώρα
» μεγάλο τούκανε άδικο· γιατί με βιά τού πήρε
» κι' έχει τη νιά του που πρεσβιό τούχε ο στρατός χαρίσει.
» Μα εσύ καν Δία, βόηθα τον, βαθύβουλε Ελυμπήσε,
» κι' ως τότες δίνε δύναμη στους Τρώες, δίνε νίκες,
510» ως που στο γιο μου οι Δαναοί να παν και να προσπέσουν. »
Είπε, μα δεν της έκρινε ο συγνεφοσυνάχτης,
μόν ώρα κάθουνταν πολλή δίχως να βγάζει λέξη.
Κι' η Θέτη καθώς τούπιασε το γόνα, το βαστούσε
πάντα σφιχτά, και ξαναρχής δεφτέρωσε το λόγο
« Πες πια το ναι έτσι αληθινά και τάξ' το μου, ή κι' αρνήσου —
515» και τί σε μέλει αν αρνηθείς ; — να μάθω θέλω εμένα
» πόσο πιο λίγο απ' τους λοιπούς θεούς με λογαριάζεις. »
Τότες βαριά στενάζοντας τής είπε ο γιος του Κρόνου
« Κακές, πολύ κακές δουλιές μ' ανοίγεις με την Ήρα,
« και σύχυσες, σα με κεντάει με τα πικρά της λόγια·
520» που κι' έτσι εκείνη αδιάκοπα μπρος στους θεούς μαλώνει
» και μου φωνάζει πως βοηθάω τους Τρώες στους πολέμους.
» Μόνε τραβήξου τώρα εσύ μήπως σε νιώσει η Ήρα,
» κι' εγώ θαν τα φροντίσω αφτά να γίνουνε. Όμως στάσου
» να σκύψω το κεφάλι μου, για να συχάσει ο νους σου.
525» Δεν έχω πιο σημαντικό με τους θεούς σημάδι,
» τι το φυλάω ασάλεφτο κι' αληθινό, και πάντα
» θα γίνει ότι κι' αν τάξω εγώ κουνώντας το κεφάλι. »
Έτσι είπε ο Δίας, και κουνάει τα μελανά του φρύδια,
και γύρω στο θεοτικό κεφάλι ανασαλέβουν
530τ' αθάνατα του τα σγουρά, κι' ο βούναρος τραντάζει.
Έτσι σαν τα μιλήσανε, χωρίζουνται. Κι' η Θέτη
πηδά απ' τ' ολόφωτο βουνό μες στου γιαλού τα βάθια,
κι' ο Δίας πάει στον πύργο του. Κι' όλοι οι θεοί μπροστά του
αντάμα προσηκώθηκαν απ' τα καθίσματά τους,
535μήτε αποκότησε κανείς να μείνει σαν τον είδαν
που σίμωνε, μόν όλοι τους στέκουν μπροστά του ολόρθοι.
Τότε έτσι ο Δίας κάθησε στο θρόνο του. Κι' η Ήρα
τον είδε κι' ένιωσε βουλές πως σκάρωσε μαζί του
η Θέτη, του θαλασσινού η θυγατέρα γέρου,
κι' εφτύς με λόγια αγγιχτικά να του μιλάει αρχίζει
540 « Με πιόν, μαργιόλε, απ' τους θεούς είχες κουβέντες πάλι;
» Πάντα αγαπάς, σα βρίσκουμαι μακριά, ν' αποφασίζεις
» κρυφά από μένα, και ποτές δε βάσταξε η ψυχή σου
» νάρθεις μονάχος να μου πεις μιά λέξη απ' τις δουλιές σου. »
Τότες της είπε των θεών κι' ανθρώπωνε ο πατέρας
545 « Ήρα, δα κάθε μου σκοπό να μάθεις μην τ' ολπίζεις·
» θαρρώ θαν τόβρεις δύσκολο κι' ας σ' έχω και γυναίκα.
» Μα αν είναι τίποτα σωστό ν' ακούσεις, από σένα
» δε θάν το μάθει πριν κανείς, μήτε θεός μήτ' άντρας·
» μα κι' ότι θέλω απ' τους θεούς να λογαριάσω χώρια,
550» αφτό μην το ψιλορωτάς, μην το συχνοξετάζεις. »
Τότες τού λέει η δέσποινα, η μαρμαρόλαιμη Ήρα
« Καλέ, τί κάθεσαι και λες, γιε φοβερέ του Κρόνου ;
» Και τόσο δα δε σ' αρωτώ, δε σε ζαλίζω ως τώρα,
» μόνε ότι θέλεις, ήσυχος μπορείς και συλλογιέσαι.
555» Όμως πολύ είμαι ανησυχή μη σ' έπεισε ν' αλλάξεις
» η Θέτη, του θαλασσινού η θυγατέρα γέρου·
» τι ήρθε κοντά σου σύνταχα και σούπιασε το γόνα,
» και μ' όρκο εσύ της έταξες, το βλέπω, να βοηθήσεις
» τον Αχιλιά, και Δαναούς
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 12:53 am

555» Όμως πολύ είμαι ανησυχή μη σ' έπεισε ν' αλλάξεις
» η Θέτη, του θαλασσινού η θυγατέρα γέρου·
» τι ήρθε κοντά σου σύνταχα και σούπιασε το γόνα,
» και μ' όρκο εσύ της έταξες, το βλέπω, να βοηθήσεις
» τον Αχιλιά, και Δαναούς πολλούς να ξολοθρέψεις.»
560Τότες γυρνάει του Κρόνου ο γιος και με θυμό της κάνει
« Καημένη, δε σε ξεγελώ, μόν πάντα κάτι νιώθεις.
» Όμως δε βγάζεις τίποτα, μόν που θα με κρυώσεις
» χειρότερα· και πιο πολύ αφτό θα σου κοστίσει.
» Τάχα κι' αν έγινε ότι λες, θα πει πως έτσι θέλω.
565» Μόν κάτσε κάτου φρόνιμα κι' αγρίκα μου τα λόγια,
» μη σηκωθώ, κι' όλοι οι θεοί που βρίσκουνται εδώ γύρω
» δε σε γλυτώνουν, έτσι εγώ χουφτιάσω τα μαλλιά σου.»
Είπε, και σκιάχτηκε η κυρά, η γελαδόματη Ήρα,
και την καρδιά της έσφιξε πια λέξη να μη βγάλει.
570Βαριόμησαν εκεί οι Θεοί στου Δία το παλάτι,
κι' άρχισε πρώτα ο Ήφαιστος, ο ξακουστός τεχνίτης,
ναν τους μιλάει, και πάσκιζε τη μάννα να βοηθήσει
«Ά πια θα γίνει μισερή κι' ασήκωτη η ζωή μας,
» αν έτσι οι διό σας σκούζετε εδώ σαν καρακάξες
575» και πιάνεστε για τους θνητούς! Και το ξεφάντωμά μας
» γλύκα δε θάχει πια καμιά, τι πήρε η φαγομάρα.
» Τη μάννα εγώ περικαλώ, καθώς κι' αφτή το νιώθει,
» νάναι καλή και μαλακιά με τον πατέρα Δία,
» μην πιάσει τα μαλώματα ξανά, και μας χαλάσει
580» κι' εμάς το φαγοπότι μας. Γιατί μπορεί, σα θέλει,
» να μας πετάξει απ' τα θρονιά ο κεραβνοτινάχτης
» του Κρόνου γιός· τι είναι πολύ πιο δυνατός απ' όλους.
» Μα εσύ με λόγια μαλακά καλόπιανέ τον, μάννα,
» και τότε εφτύς πονετικό θαν τόνε δεις μαζί μας.»
585Έτσι είπε, και στης μάννας του σηκώνεται και βάζει
τα χέρια πλουμιστό καφκί, και της λαλεί διό λόγια
« Κάνε, μαννούλα, απομονή, και μ' όλη σου την πίκρα,
» μήπως σε δουν τα μάτια μου, που σ' αγαπάω, στρωμένη
» στο ξύλο, και δε θα μπορώ να σε βοηθήσω τότες
» κι' ας λαχταρίζω. Σα βαρύ ν' αντιφερθείς του Δία.
590» Τι ζήτησα κι' άλλη φορά εγώ να σε βοηθήσω,
» μα από το πόδι μ' άρπαξε και μ' έρηξε ίσα κάτου
» οχ το κατώφλι τ' ουρανού· κι' ολημερύς γυρνούσα,
» και πια σα βράδιασε, έπεσα πας στο νησί της Λήμνος,
» είχα δεν είχα πια ψυχή· πρόθυμα τότε αμέσως,
» σαν έπεσα, με πήρανε να με νιαστούνε οι Σίντες.»
595Είπε, και χαμογέλασε του Κρόνου η θυγατέρα,
και μες το χαμογέλιο της απ' το παιδί της παίρνει
στα χέρια το καφκί. Κι' αφτός νεχτάρι ζαχαρένιο
απ' το κροντήρι βγάζοντας, δεξά κερνούσε γύρω
και τους λοιπούς αθάνατους. Και πιάνουν κάτι γέλια
τους τρισμακάριστους θεούς !... ατέλιωτα, σαν είδαν
600να συρταφέρνει ο Ήφαιστος κουτσολαχανιασμένος.
Έτσι όλη μέρα τρώγανε ώστε να πέσει ο Ήλιος,
και τάχανε όλα όσα ζητάει καλό 'να φαγοπότι,
λαγούτο θες πεντάμορφο που το βαρούσε ο Φοίβος,
θες Μούσες που τραγούδιζαν με χάρη αράδα αράδα.
605Του ήλιου τέλος βούτηξαν οι φωτεινές αχτίδες,
και τότες μέσα κίνησαν να παν και να πλαγιάσουν,
οπούχε του τού καθενός χτισμένα ο ξακουσμένος
πρωτοτεχνίτης Ήφαιστος με τη σοφή του τέχνη·
κι' ο Δίας ο αστραπεφτής ο συγνεφοσυνάχτης
610στο στρώμα πάγαινε κι' αφτός, όπου κοιμούνταν πάντα,
ύπνος σαν τούρχουνταν γλυκός. Απάνου εκεί γυρμένος
κοιμούνταν, κι' η χρυσόθρονη θεά κοντά του, η Ήρα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
Επισκέπτης




ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 11:40 am

Συμφωνώ απόλυτα ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ πόστ του Πέρκου.
Δέν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω το παραμικρό.
Αλί και τρισαλί σε αυτούς που πατάνε σε δύο βάρκες. Δέν φτάνει που θα πνιγούνε σίγουρα θα πνίξουν παρέα τους και τους συνεπιβάτες τους που πίστεψαν οτι μπορούν να πορευτούν πατώντας σε δύο βάρκες.....

(Δημήτρη θεωρείς ότι θα διαβαστεί το κομάτι της Ιλιάδας που ανήρτησες ? Ισως .....απο κάποιους καναπεδάτους φιλοσοφούντες....)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
Επισκέπτης




ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 1:02 pm

ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ!!!!!!!!!!!!
ΕΝΩ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑΠΕΙΝΑ ΟΠΑΔΟΙ <ΚΟΥΖΙΝΑΣ>!!!!
ΠΡΟΤΡΕΧΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥΣ!!!!

Κομιζω γλαυκας εις τας Αθηνας?




ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? FtousofiesBad, bad feeling!

Αδιαφορια, ειρωνεια, σνομπισμος. Μπλαζε υφος. Βαριεστημενα χαμογελα. Προσποιητη ευγενεια. Τυπικουρες. Ο καθενας δειχνει περιχαρακωμενος και απροσιτος στον κοσμο του. Ο <κοσμακης> μας!!!! Τον στηνει οπως καθενος του αρεσει και τριγυριζει εκει ευτυχισμενος. Γιατι να αναλωνεται να επικοινωνει με τους αλλους? Αφου δεν αντεχομαστε?????????????
Τι καθημερινοτητα! Απλα συνυπαρχουμε <ειρηνικα> γιατι δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως. Αν μπορουσαμε αλλιως δηλαδη, τι θα καναμε? Αντι για ευγενικες καλημερες και χειραψιες, θα βριζομασταν και θα παιζαμε ξυλο?
ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? DragonΖουγκλα. Τα αγρια ζωα θα γελουσαν μαζι μας!!!!!!!!!!!
Hate. So much hate… why???
Οι αληθειες και τα βαθια συναισθηματα μας τελειωσαν. Μονο ρηχες καταστασεις, ρηχοι ανθρωποι <δε βαριεσαι καημενε> και η συνειδηση ροχαλιζει. Ψεματα, εξαπατηση, εγωισμος!!!!!!!!!
Ενας για εναν και ολοι για τον εαυτο μας, ο καθενας!!!!!!

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Child3Blind- Blind people.
Δεν ενδιαφερει η ουσια. Μονο η βιτρινα. Τι λεει οτι προσφερει???????? Εχει ωραια χρωματα? Προς θεου!!!! Μην διαταραχτει η αποχαυνωση η Νιρβανα. Η νιρβανα της αποξενωσης!!!!!!!!

Ειδατε τι ειναι ο ανθρωπος!!!!
Να κλεβει λιγο χρονο απο την πορεια των <μετοχες> του και την πωληση <λιανικων αντικειμενων> για να απαντησει στην <μαγειρικη> της διανοησης!!!!!



Γεια σας ναχετε ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
Επισκέπτης




ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 4:16 pm

Τα σύκα ονομάζονται σύκα και όχι παραδεισένια φρούτα
Και η σκάφη ονομάζεται σκάφη και όχι κότερο......

Είναι προτιμότερο και σίγουρα πιό θαραλέο να απευθυνόμαστε, σε όποιον θέλουμε να απευθυνθούμε, με το όνομά του και να κατονομάζουμε τις κατακριτέες πράξεις του, ειδάλως θα κινδυνεύσουμε απλά να αρπάξουμε την ρετσινιά του υποκριτή.

Τί φοβερό αλήθεια και δυσβάσταχτο είναι να έχουμε μοιραστεί τα προσωπικά δεδομένα ενός υποτιθέμενου φίλου και μετά με περισσή ευκολία και επιπολαιότητα (με την πρώτη διαφωνία) να του πετάμε στην μούρη ότι δέν μπορεί να κάνει διάλογο γιατί περνάει ή πέρασε την εμμηνόπαυση.
Και όταν θάρθει η απάντηση με το ίδιο νόμισμα, τότε ανακαλύπτουμε ότι οι άλλοι και όχι εμείς είναι γεμάτοι απο ειρωνεία, ρηχότητα και σνομπισμό.

Ψέματα, εξαπάτηση και εγωισμός.....εδώ ταιριάζει γάντι!

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!

Και μιά υποσημείωση για την κουζίνα :
Αφού δέν γουστάρουμε τα προιόντα που παράγει η συγκεκριμένη κουζίνα, απλά δέν την προτιμάμε και πάμε για την επόμενη που υποτίθεται ότι θα μας αρέσει. Ποτέ όμως δέν υποτιμούμε την κουζίνα (ούτε φυσικά και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτήν) γιατί είναι άκρως παραγωγική για μιά βασική βιοτική μας ανάγκη, δηλαδή την τροφή μας.

Οι ταπεινοί οπαδοί της κουζίνας δηλώνουν ταπεινά ότι ο νούς δέν προτρέχει της διάνοιας (κάπως σάν "μαγειρεμένη" ταυτοπροσωπία μου κάθεται).
Η γλώσσα και βέβαια μπορεί να προτρέχει, και στο προκείμενο θέμα όντως προέτρεξε με ταχύτητα φωτός.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 8:38 pm

Μπορεί να υπάρξει λίγη ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ;
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ που έλεγε και ο Κηλαηδόνης στην λιτότητα Καραμανλή/Ράλλη !!!

Οι "κουζίνες" πάντως κατά τη γνώμη μου δεν αποτελούν επιχειρήματα σε ένα οποιοδήποτε διάλογο και μεταξύ ανθρώπων που "συνομιλούν" χρόνια.
Είπαμε να υπάρχει μία αυτοσυγκράτηση.
Αλλωστε ο κάθε άνθρωπος έχει τις προτεραιότητές του και εννοώ τις πολιτικές προτεραιότητες και θέσεις.
Διαφωνία ναι ... επαγγέλματα όμως και υποτιμητικά σχόλια γιατί;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 9:02 pm

Η φράου Μέρκελ και οι Γερμαναραίοι, γνήσιοι απόγονοι της Αρείας φυλής ( ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Icon_lol ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Icon_basketball ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Icon_rendeer) εξακολουθούν προκλητικά να προσβάλλουν την Ελλάδα.
Οι δολοφόνοι, κλέφτες, άρπαγες και καταστροφείς του Ελληνικού λαού και του πλούτου του προκαλούν συστηματικά κατά της Ελλάδας.
Οι άνθρωποι νοιώθουν ως διευθυντήριο της νέας ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας και βγαίνουν θρασύτατα και μιλούν κατά την Ελλάδας.
Δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι το κάνουν τώρα, ενώ επί κυβερνήσεως Καραμανλή - SIEMENS - D. TELEKOM κλπ. δεν έλεγαν τίποτα.
Κάποιος θα έπρεπε να τους πει στο αυτί ότι μας οφείλουν πολλά δισεκατομμύρια Ευρώ (υπολογίζονται σε πάνω από 100 δις) και τόκους 65 ετών από τις αποζημιώσεις τις Κατοχής !!!.
Εάν δεν το καταλάβουν, κάποιος πρέπει να τους το φωνάξει δυνατά στα αυτιά.
Κάποιος άλλος πρέπει να κόψει και τα αυτιά των Εφιαλτών και Πηλιογουσαίων της χώρας (σε αυτούς τους προδότες στηρίζονται).
Ας θυμηθούμε ότι οι Ελληνες δολοφονήθηκαν βάρβαρα από τους Ούνους του Χίτλερ, ότι η Ελλάδα καταστράφηκε και καταληστεύθηκε από αυτούς τους "Αρείους" τρωγλο-λωποδύτες.
Οι κυβερνήσεις του "Εθνάρχη" Καραμανλή παραιτήθηκαν της διεκδίκησης των τεραστίων πολεμικών αποζημιώσεων που δικαιούτο η χώρα μας από την Γερμανία, για να βοηθήσουν τον Γερμανικό λαό (τι γελοίο πρόσχημα υποτέλειας !!!).
Κάποιοι άλλοι ΠηλιοΓούσηδες δικαστές πριν από μερικά χρόνια, επί Σημίτη, αρνήθηκαν και τις ατομικές αποζημιώσεις στα θύματα ιδιώτες και πάλι με γελοία προσχήματα !!!.
Ενδεικτικό του Γερμανικού και Ελληνικού προδοτικού αίσχους, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία πήρε αποζημιώσεις όντας απολύτως ουδέτερη !!!

Να σταματήσει λοιπόν η κυρία Μέρκελ και οι Γερμανοί να μιλούν άμεσα.
Να σκεφτούμε τι θα ήταν αυτή η χώρα με τα λεφτά που έκλεψαν, με τους ανθρώπους που σκότωσαν, με τις πόλεις και τα χωριά που κατέστρεψαν οι ορδές των ναζήδων Ούνων.
Εάν συνεχίσουν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και πάλι το ζήτημα των αποζημιώσεων._
Η κορύφωση του αίσχους
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 9:03 pm

Από το http://holocaust.gr/

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΗΣ 4ης. ΜΑΡΤΙΟΥ 2009


…«Όπως είναι γνωστό η Γερμανία μας οφείλει:

  • 7,160 δις δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.
  • 3,5 δις δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τις παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
Επί πλέον μας οφείλουν:


α) την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και

β) Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων 100 περίπου ολοκαυτωμάτων (πόλεων και χωριών) αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Με διάφορους χειρισμούς η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων της μέχρι τη σύναψη οριστικής συνθήκης ειρήνης (2+4) στη Μόσχα το 1990. Από τότε όμως πέρασαν 29 χρόνια και η μεν Γερμανία δεν εννοεί να εξοφλήσει το χρέος της, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αξιώσουν την εξόφλησή τους.



Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα ζητεί από μεν τη γερμανική κυβέρνηση να εξοφλήσει όλα τα παραπάνω χρέη της προς την Ελλάδα. Από δε την ελληνική κυβέρνηση να δώσει τέλος στην εγκληματική τακτική της ανοχής στην απαράδεκτη γερμανική τακτική της αυτοεξαίρεσής της από τους διεθνείς κανόνες που διέπουν τα εγκλήματα πολέμου, ενώ οι λοιπές κατοχικές δυνάμεις (Ιταλία-Βουλγαρία) που εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος ακολουθώντας τα γερμανικά στρατεύματα) έχουν εγκαίρως καταβάλλει τις σχετικές αποζημιώσεις οι οποίες μας επιδικάστηκαν».
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 9:08 pm

Τα πρώτα, τα "επιδικασθέντα" στο Ελληνικό κράτος 10 δις δολάρια, σκεφτείτε τα με αναλογίες της εποχής εκείνης.
Πρόκειται για το Α.Ε.Π. δύο ετών της χώρας.
Ακόμα και εάν αφήσουμε τις ισοτιμίες κατά τον χρόνο που διέδραμε και πάρουμε μόνο την τοκοφορία υπερημερίας και τον ετήσιο ανατοκισμό, μόνο το ποσό αυτό ξεπερνά τα 100 δις.
Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν γιατί η φτωχή Ελλαδίτσα να είναι τόσο "γεναιόδωρη" με τους δολοφόνους και τους άρπαγες πλιατσικολόγους !!!.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 9:11 pm

Θα περίμενε κανείς να το θυμηθεί η κυβέρνησή μας.
Ισως αυτός ο χοντρός, που κάποτε πήγε να κάνει τον κόκκορα, αλλά το έβαλε την άλλη ημέρα στα πόδια ... .
Να ξεχρεώσουν πρώτα τα παιδιά και μετά να μιλάνε.
Οχι μόνο θα τους άξιζε, αλλά θα ήταν και δίκαιο για την χώρα μας να πληρώσουν οι οφειλέτες μας όσα μας οφείλουν.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 9:14 pm

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΕΡΟΔΙΚΙΑ
Μπουρλογιάννης - Τσαγγαρίδης Ιωάννης
Πρέσβης ε.τ.
Tα πρώτα ειδησεογραφικά δημοσιεύματα για τις προσφυγές των 3.000 και πλέον Ελλήνων που είχαν εγείρει απαιτήσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία ενεφανίσθησαν στον γερμανικό Τύπο το τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου 1995. Όσον άφορα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι προτίθετο να προβεί στα αναγκαία μέτρα για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι θεωρούσε το θέμα αυτό «ανοικτό», παρότι δεν το είχε ανακινήσει ακόμη για να μην επισκιάσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ένα από τα πρώτα σχόλια ήταν εκείνο του γερμανού ανταποκριτή της Frankfurter Rundschau στην Αθήνα Gerd Hoehler πού είχε τον τίτλο «Σκοτεινό κεφάλαιο» στο όποιο έγραφε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Λίγοι λαοί της Ευρώπης υπέφεραν κάτω από την γερμανική κατοχή όσο οι Έλληνες. Όμως οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που, μετά το τέλος της ναζιστικής βαρβαρότητας έτειναν χείρα φιλίας προς τους Γερμανούς. Δίστομο, Καλάβρυτα, Καισαριανή, όπως και να ονομάζονται οι διάφοροι τόποι, ό Γερμανός πολίτης όταν επισκέπτεται αυτά τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας αισθάνεται ντροπή μπροστά στην συμφιλιωτική διάθεση των Ελλήνων. Αυτό θα πρέπει να αναλογίζεται όποιος προσπαθεί, χρησιμοποιώντας νομικά προσχήματα να θεωρήσει το θέμα οριστικά λήξαν. Ίσως να μην υπάρχει νομική υπόσταση για τις χιλιάδες αγωγές που έχουν κατατεθεί στα ελληνικά δικαστήρια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι δίκαια τα αιτήματα για την καταβολή αποζημιώσεων». Και σε άλλο σημείο γράφει: «Οι Έλληνες αναμένουν να πάρουν επιτέλους θέση οι Γερμανοί σ’ αυτή τη συζήτηση σχετικά με αυτό το σκοτεινό κεφάλαιο των ελληνο-γερμανικών σχέσεων, ακόμη και αν αυτό πού θα έμενε στο τέλος θα ήταν μόνο μια χειρονομία καλής θέλησης. Φυσικά είναι τεράστια τα ποσά, όμως για τους περισσότερους έλληνες στο θέμα αυτό δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα».
Στο άρθρο αυτό ο Hohler είχε σαφώς υπόψη του τη δήλωση του Γερμανού Καγκελλάριου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 28 Σεπτεμβρίου ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτού του ΚΚΕ κ. Κόρακα, είπε ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, όσον άφορα την Ελλάδα, είχε ρυθμισθεί με την Συμφωνία του Λονδίνου. Προφανώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών δεν τον είχαν πληροφορήσει ορθά. Και τούτο διότι η Συμφωνία τού Λονδίνου που υπεγράφη στις 27-2-1953 μεταξύ της ηττημένης Γερμανίας και των νικητριών δυνάμεων για ζημιές που τα στρατεύματα της είχαν προκαλέσει κατά την διάρκεια του πολέμου στις κατεχόμενες χώρες προέβλεπε στο άρθρο 5 ότι ο οριστικός διακανονισμός του θέματος των επανορθώσεων ανεβάλλετο μέχρι την υπογραφή της Συνθήκης Ειρήνης. Και τούτο διότι η διαίρεση των δύο Γερμανιών δεν επέτρεπε τον καταλογισμό των ευθυνών. Αντίστοιχη διάταξη περιελάμβανε και η Συνθήκη της Βόννης μεταξύ Ο. Δ. Γερμανίας και ΗΠΑ, Αγγλίας και Γαλλίας της 26 Μαΐου 1952. Ζήτημα συνάψεως συνθήκης ειρήνης μεταξύ της Γερμανίας και των άλλων δυνάμεων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν ετίθετο πλέον μετά την ένωση των δύο Γερμανιών και την περάτωση του ιδιόμορφου διεθνούς καθεστώτος που ίσχυε για την Γερμανία μετά τον πόλεμο.
Στις 31 Αυγούστου 1990 υπεγράφη η Συνθήκη Ενοποιήσεως μεταξύ των δύο Γερμανιών και στις 12 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους υπεγράφη στη Μόσχα η Συνθήκη οριστικής Ρυθμίσεως των θεμάτων αφορώντων την Γερμανία, γνωστή και ως Συμφωνία «2+4», μεταξύ των ΗΠΑ, Ρωσίας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, αφενός, και των δύο Γερμανιών, αφετέρου. Στο άρθρο 7 της συνθήκης αυτής ορίζεται ότι η Γερμανία «αποκτά πλήρη κυριαρχία στις εσωτερικές και εξωτερικές της υποθέσεις». Από μερίδα της επιστήμης επισημαίνεται ότι η συμφωνία αυτή υπέχει θέση «εναλλακτικής συνθήκης ειρήνης» (Ersatzfriedenvertrag).
Η εν λόγω λόγω συνθήκη δεν προβλέπει τίποτα για τις επανορθώσεις. Το θέμα, όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μη υφιστάμενο πλέον δεδομένου ότι, αφενός ουδεμία μνεία της Συνθήκης τού Λονδίνου γίνεται στη Συνθήκη της Μόσχας και αφετέρου μεταγενέστερη συνθήκη, έστω και μεταξύ ορισμένων από τα συμβαλλόμενα μέρη παλαιοτέρας δεν επηρεάζει το κύρος της προγενέστερης και αποτελεί για τα συμβαλλόμενα μέρη «res inter alios acta». Συνεπώς το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων εξακολουθεί να ισχύει αυτοτελώς ανεξαρτήτως και κατά μείζονα λόγο μετά την ενοποίηση της Γερμανίας. Αυτά ως προς την καθαρά νομική πτυχή του θέματος.
Στο τέλος Αυγούστου 1995 o Γερμανός Επιτετραμμένος στην Αθήνα επισκέφθηκε τον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Μαγκάκη για να του εκφράσει την ανησυχία του για το αρνητικό κλίμα που ενδέχετο να δημιουργηθεί εις βάρος των ελληνο-γερμανικών σχέσεων λόγω των προσφυγών πού είχαν καταθέσει έλληνες πολίτες υποστηριζόμενοι από τους νομάρχες Αττικής και Βοιωτίας ενώπιον ελληνικών Διοικητικών Δικαστηρίων. Επεκαλέσθη την αρχή του διεθνούς δημοσίου δικαίου σύμφωνα με την οποία οι προσφυγές αυτές μπορούσαν να γίνουν δεκτές μόνο εφόσον είχε προηγηθεί διακρατική συμφωνία και τόνισε ότι μετά την Συμφωνία 2+4 του 1990 η προγενέστερη Συνθήκη του Λονδίνου σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις είχε τεθεί εκτός ισχύος. Ο κ. Μαγκάκης υπογράμμισε τις ευαισθησίες του ελληνικού κοινού για το θέμα αυτό, χωρίς να παραλείψει να τονίσει την σημασία που η ελληνική κυβέρνηση απέδιδε στις ομαλές σχέσεις με την Γερμανία. Πρόσθεσε όμως ότι ήταν αυτονόητο πως, όσον άφορα υποθέσεις που περιέρχονται στην αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης, η κυβέρνηση αδυνατούσε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια πού θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.
Για την ισχύ της Συμφωνίας του Λονδίνου ανέφερα ήδη. Όσον αφορά την ανάγκη υπάρξεως διακρατικής συμφωνίας, τo επιχείρημα είναι ορθό. Θα πρέπει, όμως να σημειωθεί ότι στις 19-9-1995 η Γερμανία υπέγραψε με την Αμερική διακρατική συμφωνία για την αποζημίωση αμερικανών υπηκόων που υπήρξαν θύματα του Γ’ Ράιχ για «λόγους ιδεολογικούς, φυλετικούς ή θρησκευτικούς». Την συμφωνία αυτή αξιολόγησε η γερμανική κυβέρνηση από νομικής απόψεως ως εντελώς διαφορετική περίπτωση από τις προσφυγές των παθόντων από την γερμανική κατοχή στα ελληνική δικαστήρια, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να εκληφθεί ως προηγούμενο για άλλους ενδιαφερομένους.
Η Γερμανία ισχυρίζεται επίσης ότι το θέμα έχει ρυθμισθεί με την συμφωνία της 18ης Μαρτίου 1960 με την οποία η τότε Δυτική Γερμανία κατέβαλε τα ποσόν των 115.000 μάρκων σε έλληνες υπηκόους θιγέντες από τα εθνοσοσιαλιστικά μέτρα διώξεως. Στο επιχείρημα αυτό, η απάντηση είναι ότι, πλην τού γεγονότος ότι η ελληνική πλευρά είχε επιφυλαχθεί στην συμφωνία του 1960 να προβάλει και νέες απαιτήσεις, υπάρχει ρηματική διακοίνωση της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα με αρ. 68/67 της 31 Μαρτίου 1967 όπου αναφέρεται ότι ουδέποτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπέθεσε πώς η ελληνική κυβέρνηση προτίθετο να παραιτηθεί επισήμως των νομικά θεμελιωμένων απαιτήσεων πού πιστεύει ότι έχει από τον χρόνο της κατοχής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.Εξάλλου η διμερής συμφωνία της 18ης Μαρτίου 1960 δεν αφορούσε τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστησαν το ελληνικό κράτος και οι Έλληνες πολίτες, πολύ δε περισσότερο δεν αφορούσε το κατοχικό δάνειο.
Οι ισχυρισμοί της Γερμανίας περί συμψηφισμού με την γερμανική βοήθεια στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εύκολα καταρρίπτονται. Γερμανική βοήθεια για την άμυνα της Δύσεως δόθηκε μεν στην Ελλάδα, αλλά δόθηκε και στην Τουρκία και στην Πορτογαλία που δεν έλαβαν μέρος στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως προς την βοήθεια στα πλαίσια της Ε.Ε.,η Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση Έλληνα ευρωβουλευτού, κατέστησε σαφές ότι οι κοινοτικοί πόροι και η κατανομή τους δεν θεωρούνται εισφορές μιας χώρας μέλους προς μία άλλη, αλλά είναι ενιαία κοινοτικά κονδύλια. Ένα άλλο επιχείρημα της γερμανικής πλευράς ότι μετά πάροδο πενήντα ετών από το τέλος του πολέμου το πρόβλημα των επανορθώσεων απώλεσε τη δικαιολογητική του βάση καταρρίπτεται επίσης εύκολα. Διότι η παρέλευση πενήντα ετών από τη λήξη του πολέμου δεν μπορεί να ισχύει μόνο για την Ελλάδα καθ’ ην στιγμή η Γερμανία έθεσε θέμα επιστροφής περιουσιών γερμανών εκτοπισθέντων από την Πολωνία και την Τσεχοσλοβακία.

Πρέπει όμως να λαμβάνεται υπόψη ότι στην πολιτική, όπως και στην ζωή, βασικά στοιχεία για την επιτυχή έκβαση οποιασδήποτε ενέργειας είναι η κατάλληλη στιγμή και ό κατάλληλος τρόπος.
Στις 14 Νοεμβρίου 1995, κατόπιν εντολής της κυβερνήσεως, επέδωσα στον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Hartmann, λόγω απουσίας του Υπουργού κ. Kinkel στο εξωτερικό, την μακροσκελή ρηματική διακοίνωση διά της οποίας προτεινόταν για πρώτη φορά, πέντε χρόνια μετά που είχαν ωριμάσει οι απαραίτητες προϋποθέσεις, η έναρξη συνομιλιών για το θέμα των αποζημιώσεων και των επανορθώσεων. Προς διευκόλυνση των συνομιλιών η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε να γίνει χωριστά η εξέταση μιας έκαστης των κατηγοριών των απαιτήσεων αυτών. Σε πρώτο στάδιο οι συνομιλίες θα αφορούσαν μόνο την ρύθμιση του θέματος των γερμανικών χρεών έναντι της Ελλάδος που είχαν προκύψει από τις καταβολές που είχαν επιβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, το λεγόμενο κατοχικό δάνειο.
Η στιγμή ήταν όμως η πλέον ακατάλληλη. Διότι την περίοδο εκείνη οι σχέσεις Αθήνας-Βόννης περνούσαν μια πολύ κρίσιμη φάση. Η πείσμων άρνηση της γερμανικής πλευράς να κατανοήσει τις θέσεις μας στο Σκοπιανό,η πολιτική της ίσης απόστασης στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας, αλλά κυρίως οι αλυσιδωτές προστριβές μεταξύ των τότε Υπουργών Εξωτερικών κ. κ. Kinkel και Πάγκαλου, κατόπιν των γνωστών χαρακτηρισμών του τελευταίου για την Γερμανία, οι οποίοι είχαν προκαλέσει την οργή του Καγκελλάριου Kohl, είχαν δημιουργήσει τo πλέον ακατάλληλο κλίμα για την προβολή των δικαίων ελληνικών απαιτήσεων. Αυτά ως προς την ακαταλληλότητα της στιγμής.
Ως προς την ακαταλληλότητα του τρόπου είχα ενημερώσει λεπτομερώς την κυβέρνηση κατά τον χρόνο που προηγήθηκε της επιδόσεως της διακοίνωσης, ότι στις επαφές μου με ανώτατα στελέχη του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι με λεπτό χειρισμό και αποφυγή δημοσιότητας ίσως ήταν δυνατόν να αναθεωρήσει η γερμανική πλευρά την αρνητική θέση της και να συμφωνήσει για την έναρξη ενός διακριτικού διαλόγου. Μάλλον ενθαρρυντική προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε μια ωριαία τηλεφωνική συνομιλία ένα βράδυ στην πρεσβευτική κατοικία στις 12 Οκτωβρίου εκ μέρους του Υφυπουργού Εξωτερικών von Ploetz με τον όποιο με συνέδεε εικοσαετής φιλία.Εξάλλου για διάλογο είχε μιλήσει αορίστως σε συνεργάτη μου ο Γερμανός Γενικός Διευθυντής της Νομικής Υπηρεσίας περίπου ένα μήνα πριν.
Η δημοσιότητα, όμως, που δόθηκε στον ελληνικό τύπο για την επικείμενη επίδοση της διακοίνωσης από τον έλληνα πρέσβη, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του τότε Πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα τού ΠΑ.ΣΟ.Κ., στις 13 Νοεμβρίου, αφαιρούσε κάθε δυνατότητα επιτυχίας σε μια ενέργεια που, όπως ήδη τόνισα, απαιτούσε άκρα διακριτικότητα. Ακόμη μια φορά η διπλωματία του μεγαφώνου εξαντλήθηκε στην εσωτερική κατανάλωση.
Πλήρως ενήμερος από τα τηλεγραφήματα της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα για τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου και κυρίως για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο υφυπουργός κ. Hartmann μου επανέλαβε τις γνωστές γερμανικές θέσεις σε απάντηση του διαβήματος μου το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου. Εξέφρασε δε την λύπη του διότι ο Πρωθυπουργός είχε κάνει την προηγουμένη δημόσια αναφορά στο θέμα και ως εκ τούτου η γερμανική πλευρά ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε ανακοίνωση Τύπου την όποια δε θα εξέδιδε, αν δεν είχε δοθεί δημοσιότητα από την ελληνική πλευρά. Στην ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας μου τόνισα ιδιαιτέρως το θέμα του κατοχικού δανείου που αποτελεί μία μοναδική περίπτωση και ζήτησα να υπάρξει μία γραπτή απάντηση στην διακοίνωση, όπως είθισται στην διπλωματική πρακτική, και όχι μία ανακοίνωση Τύπου. Η γραπτή απάντηση δεν εστάλη ποτέ. Μία ώρα αργότερα τα γερμανικά μέσα ενημερώσεως μετέδιδαν την εξής ανακοίνωση: «Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Hartmann εδέχθη σήμερα το απόγευμα κατόπιν αιτήματος του τον Έλληνα πρέσβη Δρ. Μπουρλογιάννη-Τσαγγαρίδη και παρέλαβε ρηματική διακοίνωση, στην οποία η Ελληνική Κυβέρνηση προτείνει συνομιλίες περί απαιτήσεων για επανορθώσεις από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στις οποίες να συζητηθεί κατά πρώτον το αναγκαστικό δάνειο του 1942.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Hartmann επεσήμανε ότι η σαφής θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έναντι του ελληνικού αιτήματος για επανορθώσεις είναι από μακρού γνωστή στην ελληνική κυβέρνηση. Μετά πάροδο πενήντα ετών από το τέλος του πολέμου και δεκαετιών αξιόπιστου και στενής συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με τη διεθνή κοινότητα το πρόβλημα των επανορθώσεων απώλεσε την δικαιολογητική του βάση. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να προσδοκά η ελληνική κυβέρνηση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα προσέλθει σε συνομιλίες για το θέμα αυτό.
Καταλήγοντας, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Hartmann δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αποδίδει υψίστη σημασία στις καλές και στενές σχέσεις της με την Ελλάδα, εταίρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Η συνεργασία με την Ελλάδα πρέπει να είναι προσανατολισμένη στο μέλλον. Επ’ αυτής της βάσεως θα έπρεπε να γίνει από κοινού σκέψη για την περαιτέρω οικοδόμηση των διμερών σχέσεων.

Σε συνέντευξη που έδωσα στον ραδιοφωνικό σταθμό Saarlaendisher Funk ένα χρόνο αργότερα δήλωσα: «Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι τo θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και της επιστροφής του κατοχικού δανείου παραμένει ανοικτό και ελπίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση θα εκτιμήσει τόσο την νομική όσο και την ηθική διάσταση του θέματος και θα δεχθεί να συνομιλήσει για μία λύση που θα είναι ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές».
Πριν τελειώσω την ομιλία μου θα ήθελα να τονίσω ότι είναι απαραίτητο να γίνεται διάκριση μεταξύ πολεμικών αποζημιώσεων και απαιτήσεων ιδιωτών, αφ’ ενός, και κατοχικού δανείου, αφ’ ετέρου, θέμα το όποιο θα αναπτύξει άλλος ομιλητής. Διαφορετικά συγχέεται η ηθική και η νομική διάσταση του θέματος. Η ηθική πτυχή είχε μεγάλη απήχηση σε πολλούς Γερμανούς. Ένας συνάδελφος μου, που μετά την ένωση των δύο Γερμανιών διετέλεσε υπουργός σε ένα από τα πέντε ανατολικά κρατίδια, είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν χρέος της παλαιάς γενιάς να πει στα παιδιά της ότι δεν κληρονόμησαν ενοχές. Κληρονόμησαν όμως ευθύνες». Σε ενημέρωση δε για το θέμα των αποζημιώσεων που έκανα στα μέλη της μεικτής Ελληνογερμανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδος λίγες μέρες μετά την επίδοση της ρηματικής διακοινώσεως δύο βουλευτές δήλωσαν ότι ντρεπόντουσαν ως Γερμανοί για την επίσημη αντίδραση της ομοσπονδιακής κυβερνήσεως. Ασφαλώς, όμως, στην στήριξη της ηθικής πτυχής στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων δεν βοήθησε το επιχείρημα που προβλήθηκε το 1995 από ελληνική εφημερίδα σύμφωνα με το οποίο η πληρωμή των επανορθώσεων από την Γερμανία θα μείωνε το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού!
Είναι συνεπώς σαφές ότι η επαναφορά του θέματος, σε πολιτικό πλαίσιο, εναπόκειται αποκλειστικά στην εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης. Η αποτυχία του 1995 οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ορθώς ο Πωλ Καμπόν έλεγε ότι στην διπλωματία δεν αρκεί να έχεις δίκαιο, άλλα πρέπει το δίκαιόν σου να το καταστήσεις συμπαθές.

Μία νέα σελίδα, όμως, σε καθαρά νομικό πλαίσιο, ανοίγει με την απόφαση της ιταλικής Corte di Cassazione στην υπόθεση Φερρίνι. Τo έτος 2000 η Γερμανία καταδικάσθηκε από τον Άρειο Πάγο να πληρώσει αποζημιώσεις στα θύματα της σφαγής που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα στο Δίστομο το 1944 και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 923 του ελληνικού κώδικα αστικής δικονομίας διά την εκτέλεση μιας αποφάσεως εναντίον ξένου κράτους απαιτείται ή άδεια του Υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίοςαρνήθηκε να την δώσει. Στις 11 Μαρτίου 2004 η ιταλική Corte di Cassazione εξέδωσε μία απόφαση στην υπόθεση Φερρίνι σύμφωνα με την οποία η Ιταλία είχε αρμοδιότητα να κρίνει την προσφυγή ατόμου που, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε μεταφερθεί στην Γερμανία για καταναγκαστικά έργα.

Ο Κανονισμός 44/201 του Συμβουλίου της Ευρώπης ορίζει ότι, όταν μια απόφαση κηρυχθεί εκτελεστή σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να κηρυχθεί εκτελεστή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος της.
Ο αποθανών Νομάρχης Βοιωτίας Ιωάννης Σταμούλης, στον οποίο οφείλεται η πρωτοβουλία να ξεκινήσει στην δεκαετία του 1990 η διαδικασία για την διεκδίκηση των αποζημιώσεων για τα θύματα του Διστόμου, συνειδητοποιώντας το αδιέξοδο που προκαλούσε η άρνηση του εκάστοτε έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης να δώσει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της αποφάσεως του Αρείου Πάγου, απεφάσισε να προσφύγει, βάσει του Κανονισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα δικαστήρια της Ιταλίας ως προς τα δικαστικά έξοδα, επειδή διαπίστωσε ότι στη χώρα αυτή η Γερμανία είχε περιουσιακά στοιχεία. Τα Ιταλικά δικαστήρια έκριναν εκτελεστή στην Ιταλία την απόφαση της Λιβαδειάς, με την όποια άρχισε η όλη διαδικασία, ως προς τα δικαστικά έξοδα. Μετά τη θετική αυτή απόφαση ζητήθηκε από τα ιταλικά δικαστήρια να κηρυχθεί εκτελεστή και η απόφαση για όλο το ποσόν των αποζημιώσεων και αναμένεται να εκδικασθεί η υπόθεση ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας. Εν τω μεταξύ στις 23 Δεκεμβρίου 2008 η γερμανική κυβέρνηση προσέφυγε ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης κατά της ιταλικής κυβερνήσεως.
Η διαδικασία προβλέπεται χρονοβόρα και το αποτέλεσμα αβέβαιο.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Εστία στις 4/7/2009.
Από το http://www.e-logos.gr/articles.asp?subject_id=33&article=923&lang=GR
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΠαρ Δεκ 11, 2009 9:24 pm

Θα προσέθετα ως ιδέες ... :
α. Να εκχωρήσουμε στους δανειστές μας μεγαλοτραπεζίτες τις τελεσίδικες και εκτελεστές απαιτήσεις μας κατά της Γερμανίας και να πληρωθούν με τον τρόπο αυτό τα δανεικά. Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα δανειζόταν ενώ της χρωστούσαν ... .

β. Να εκδώσουμε ομόλογο με βάση το Γερμανικό χρέος και να εντέλλουμε την γερμανική κυβέρνηση να καταβάλλει στους δικαιούχους τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
Επισκέπτης




ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΚυρ Δεκ 13, 2009 1:38 pm

Βίασαν την χώρα και τώρα την κατηγορούν επειδή δεν είναι …παρθένα!



Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 12, 2009

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Distomo13%20%28Small%29
Ο Αλάριχος επέστρεψε σαν Χίτλερ και τώρα φόρεσε τη νεώτερη προβιά της ΕΚΤ και των Γερμανικών πολυεθνικών. Πάντοτε δε, έβρισκε και πρόθυμους τσολιάδες για να ξεπουλήσουν ότι πολύτιμο έχει αυτή η χώρα. Αυτοί που ακόμα οφείλουν τις αποζήμιώσεις από το Ελληνικό ολοκαύτωμα και αρνούνται “με τσαμπουκά” να τις πληρώσουν έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως κατήγοροι.
Πογκρόμ κατά της Ελλάδας από την καγκελάριο και τις “σοβαρές Γερμανικές εφημερίδες” που αρνούνται να πληρώσει η Γερμανία τα σπασμένα της Ελλάδας. Ούτε ένας “αδιάφθορος” δεν βρέθηκε να τους πει ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ. Αυτοί που εξέθρεψαν, πλούτισαν και σήμερα προστατεύουν τον Χριστοφοράκο για να μην αναγκαστεί να καταθέσει και να αποκαλύψει τους επίορκους συνεργάτες των Γερμανών, έχουν το θράσος να μιλούν.
Το δημοσιονομικό μας χάλι και τις διεφθερμένες πελατειακές σχέσεις τις γνωρίζουμε καλά. Όπως και τις ελεεινές δομές που ανέπτυξαν οι κομματικοί μηχανισμοί υπερφορτώνοντας το δημόσιο για να διασφαλίσουν “μονιμότητα” και στους ψηφοφόρους.
Το μεγάλο πλιάτσικο όμως που έγινε κατά την επταετία Σημίτη ήταν η οριστική ταφόπλακα της οικονομίας. Εκείνο το χρονικό διάστημα η Ελλάδα παρέλαβε τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ενισχύσεις στην ιστορία της. Αυτές οι ενισχύσεις κατέληξαν βορά σε αυτά που συνηθίζουμε να ονομάζουμε “μεγάλα συμφέροντα”, έτσι αόριστα.ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? 5782Υπάρχει ένα αναμφισβήτητο δεδομένο: Ουδείς χαρίζει λεφτά. Η ΕΕ δεν αποτελεί εξαίρεση. Κάθε Ευρώ που έχουμε πάρει, είμαστε υποχρεωμένοι να το επιστρέψουμε.

Υπάρχει και άλλο ένα δεδομένο: Ουδείς δίνει λεφτά (έστω και δανεικά) χωρίς έλεγχο. Η ΕΕ πάλι δεν αποτελεί εξαίρεση και όλοι θυμόμαστε την άμεση αντίδραση σε υποθέσεις όπως το καλαμπόκι, τα ΧΥΤΑ κλπ κλπ. Πως λοιπόν “χάθηκαν” τα κονδύλια της ΕΕ και η χώρα υπερχρεώθηκε σε μέγιστο βαθμό; Όταν μάλιστα οι Έλληνες είναι “διεφθαρμένοι”;
Μα φυσικά γιατί το πλιάτσικο οργάνωσε και εκτέλεσε ο “σκληρός πυρήνας” της ΕΕ με τις πολυεθνικές του! Οι ίδιοι οι Γερμανοί “κατήγοροι” (με τα τσολιαδάκια τους πάντα) που λάδωσαν το σύμπαν για να βιάσουν ανενόχλητοι τον δημόσιο πλούτο με Siemens, MAN, Hoechtief, γερμένα υποβρύχια και ναυπηγεία…
Οι “αρμόδιες αρχές” της ΕΕ έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό το πανηγύρι ενδυναμώνοντας το καθεστώς του πιστού τσολιά Σημίτη που τους προσέφερε και άλλες διευκολύνσεις όπως τη συμμετοχή στη γενοκτονία του Κοσσόβου (διά χειρός ΓΑΠ) και άλλα καλούδια βορά στον Γερμανικό νεοναζισμό.done


ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? It-began-with-a-lie-part1_std.originalThis movie requires Adobe Flash for
playback.


Ήταν τέτοιο το θράσος των Γερμανών πλιατσικολόγων που έκαναν τα στραβά μάτια ακόμα και στα χαλκευμένα στοιχεία Σημίτη για την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ. Σήμερα όμως έρχονται ως κατήγοροι και στηλιτεύουν αυτά τα χαλκευμένα στοιχεία. Ποιοί; Αυτοί που “διέρρεαν” φήμες ότι ο Σημίτης θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ! Διαβάστε τι λένε σήμερα:
Στη χειρότερη περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, δήλωσε πρόσφατα στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αξιωματούχος της ΕΕ
Σε πρόσφατη συνέντευξη του προς την εφημερίδα Rheinischer Merkur, ο κ. Κέστερς είχε υποστηρίξει ότι στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να προβλέπεται ως ποινή και η στέρηση του δικαιώματος ψήφου της χώρας που παραβιάζει το σύμφωνο του Μάαστριχτ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Εσφαλμένα στοιχεία ακόμη και από την εποχή της ένταξης στην ευρωζώνη»
«Για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι υπεύθυνη η ΕΕ, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις»
Το ευρώ είναι χαμένο στην περίπτωση που δεν γίνει η Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή σημειώνει στο κύριο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα DieWelt.
Η γερμανική εφημερίδα Ηandel-sblatt αναρωτιέται αν θα πρέπει η Ελλάδα να παραμένει μέλος της ΟΝΕ, ύστερα από τη σημαντική διεύρυνση του spread μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου
Αυτά και πολλά άλλα δημοσιεύματα, δηλώσεις ακόμη και της Μέρκελ που εξακολουθεί να παρέχει ασυλία στον Χριστοφοράκο και κατ’ επέκταση στους 163 επίορκους Έλληνες βουλευτές.
Ο Σκαραμανγκάς κλείνει.
Η Siemens τ’ άρπαξε, η ΜΑΝ το ίδιο, η Hoechtief τ’ αρπάει, η Deutsche Telekom ετοιμάζεται, RWE, EnBW Energie Baden-Wuerttemberg κλπ κλπ.
Ο Χριστοφοράκος έχει ασυλία.
Τι μένει; Σέχτα, Καραβέλας, λαδωμένοι με οικόπεδα στην αντίπαρο, με φερέτι και χλιδάτες φωλιές.
Σφαίρες πληρωμένες από τον Ελληνικό λαό για τον Ελληνικό λαό. Μίζες από τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. Η Ελληνίδα μάνα άφηνε το παιδί της 3 μηνών για να γυρίσει στη δουλειά, επειδή “το κράτος” δε μπορούσε να στηρίξει. Γιατί κάποιοι Καραβέλες τάιζαν τις γάτες με αστακούς.

Φασιστάκια με τα “new age” αριστερά προσωπεία που εκπαιδεύονται από ινστρούχτορες με άφθονες χρηματοδοτήσει, για να τρομοκρατούν τις λαϊκές μάζες. Να καίνε τις ασυμβίβαστες φωνές. Γερμανοτσολιαδάκια με έδρα τη Φρανκφούρτη.

Μπάτσοι Γερμανοτσολιάδες “έδιναν” τις διευθύνσεις “ατάκτων” συναδέλφων τους στο παρακράτος για να τους συνετίσουν.
Έχετε τα κότσια κύριοι να τους συντρίψετε; Έχετε τα κότσια να τους ξεριζώσετε μια για πάντα; Τώρα να κάνετε το μεγάλο φινάλε; Άλλωστε είστε χαμένοι για χαμένοι, κάντε το Μεσολόγγι σας.
Γιατί εκτός από τα κλεμμένα και το αίμα των λίγων αθώων που χύθηκε, υπάρχει ένας πολύ σοβαρότερος λόγος. 300,000 ψυχές που ζητούν εκδίκηση. Ψυχές αγέννητων παιδιών, μανάδων, των προγόνων μας.
Τσακίστε τους τώρα. Όλους και όσους τους υπηρέτησαν. Όσους πρόδωσαν και πλούτισαν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: Feuersturm. Έχετε τα κότσια;
Διαβάστε επίσης – έχουν σημασία:
Η συγκλονιστική έρευνα για τη μεγάλη απάτη κυβερνήσεων – ΜΜΕ για το Κοσσυφοπέδιο.


Πως οι Γερμανοί φρόντιζαν τις δουλειές και τους φίλους τους…


Οι Γερμανοί προστατεύουν τους τσολιάδες τους…


Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
Επισκέπτης




ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΚυρ Δεκ 13, 2009 1:51 pm

Ποια ήταν τα σχέδια των Ναζί για την Ευρώπη και τον κόσμο; Μάθετε γι’ αυτά απ’ την ομιλία του υπουργού προπαγάνδας του Ράιχ, Ζόζεφ Γκέμπελς, που δημοσιεύουμε παρακάτω. Οι σύγχρονοι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, μ’ άλλα λόγια τα κόμματα και τα αποκόμματα της σύγχρονης «αριστεράς», θα μάθουν (αν δεν το γνωρίζουν ήδη) ότι στο όνομα του αντιφασισμού, πασχίζουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό, στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, το πρόγραμμα του Χίτλερ και του Μουσολίνι, την νέα τάξη που οι δυνάμεις του Άξονα απέτυχαν να πραγματώσουν. Μετά την ήττα τους η σκυτάλη πέρασε απ’ το Τρίτο Ράιχ στα χέρια του Τέταρτου Ράιχ, στον νέο Άξονα, που τώρα συσπειρώνει με κέντρο τις ΗΠΑ, τους «δημοκρατικούς» σύμμαχους στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους. Η νέα τάξη, η παγκόσμια φασιστική δικτατορία παραμένει αδήριτη ανάγκη για τον ιμπεριαλισμό. Απλά έχει αλλάξει μορφή και όχημα. Η σύγχρονη έκδοση του φασιστικού προγράμματος δεν διαφέρει ούτε κατά ένα γιώτα απ’ το ναζιστικό πρωτότυπο. Ο ιμπεριαλισμός σήμερα, θέλει να το επιβάλει σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα ίδια βάρβαρα μέσα, και ακόμα πιο κτηνώδη, απ’ αυτά των Ναζί, που η ανθρωπότητα γνώρισε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Απ’ τον Γκέμπελς ας μάθουν, επίσης, και οι σύγχρονοι θαυμαστές των Ναζί, (όσοι δεν το γνωρίζουν ήδη) ότι η νέα τάξη και η πολυπολιτισμικότητα που μάχονται σήμερα είναι ακριβώς το πρόγραμμα των χιτλερικών ινδαλμάτων τους!
Η σύγχυση που κυριαρχεί στους οργανωμένους φορείς των κοινωνικών κινημάτων δεν έχει ίσως προηγούμενο, κι αυτό κινδυνεύει να στοιχήσει περιττές θυσίες, ωσότου η ανθρωπότητα βρει το δρόμο που οδηγεί πέρα απ’ το σημερινό αδιέξοδο. Ευτυχώς είναι η ανάγκη που κινεί την ιστορία και όχι οι οποιεσδήποτε δοξασίες που κουβαλούν οι άνθρωποι στο κεφάλι τους. «ΑΝΑΓΚΑ Δ΄ΟΥΔΕ ΘΕΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ». Εναντίον της ανάγκης , ούτε και οι Θεοί μπορούν να δώσουν μάχη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
????????
Επισκέπτης




ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΚυρ Δεκ 13, 2009 2:00 pm

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ <ΦΑΣΙΣΤΕΣ> ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΧΘΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ζόζεφ Γκέμπελς:
Η Ευρώπη του μέλλοντος


11 Σεπτέμβρη 1940

Σε μια, ομιλία του προς Τσέχους διανοούμενους και τους δημοσιογράφους ο Υπουργός Προπαγάνδας του Ράιχ σκιαγράφησε το όραμά του για «την Ευρώπη του μέλλοντος».
(...) Τώρα που η βρετανική ισχύς καταρρέει έχουμε την ευκαιρία να αναδιοργανώσουμε την Ευρώπη με βάση αρχές που αντιστοιχούν στις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές δυνατότητες του εικοστού αιώνα.
Περίπου εκατό χρόνια πριν, το Γερμανικό μας Ράιχ (= αυτοκρατορία – σημ. μετ.) προχώρησε σε μια παρόμοια διαδικασία. Εκείνη την εποχή ήταν κατακερματισμένο σε εξίσου πολλά μεγαλύτερα και μικρότερα κομμάτια, όπως είναι η Ευρώπη σήμερα. Αυτή η πανσπερμία των μικρών κρατών ήταν υποφερτή όσο το επίπεδο των τεχνολογικών μέσων, ειδικά των επικοινωνιών, δεν ήταν ακόμη τόσο αναπτυγμένα ώστε να φτάνει ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα για να ταξιδέψεις από τη μία μικρή χώρα στην άλλη. Όμως, η ανακάλυψη της δύναμης ατμού έκανε αυτή την παλιά κατάσταση αφόρητη (...)
Εκείνη την εποχή επίσης υπήρχαν ορισμένοι κύκλοι στο Ράιχ που προσπαθούσαν να διορθώσουν αυτή την κατάσταση μέσω διαπραγματεύσεων. Αυτοί οι κύκλοι διαψεύδονταν από τις ιστορικές εξελίξεις, με τρόπο που δεν είναι σπάνιος. Η ιστορία διέπεται σε γενικές γραμμές από νόμους σκληρότερους από αυτούς που επικρατούν γύρω απ’ το τραπέζι των διασκέψεων. Ίσως θυμάστε τα λόγια του Βίσμαρκ εκείνη την εποχή ότι η γερμανική ενοποίηση δεν θα επιτευχθεί με ομιλίες και ψηφίσματα, αλλά θα χρειαστεί να σφυρηλατηθεί με αίμα και σίδερο. Η δήλωση αυτή αμφισβητήθηκε πολύ τότε, αλλά η ιστορία την δικαίωσε, σε εύθετο χρόνο: η ενότητα του Ράιχ όντως σφυρηλατήθηκε στα πεδία των μαχών. Κατά τη διαδικασία αυτή ένα σωρό ιδιαιτερότητες των επιμέρους κρατών, προκαταλήψεις, περιορισμοί και τοπικιστικές αντιλήψεις εξαφανίστηκαν. Έπρεπε να ξεπεραστούν, γιατί διαφορετικά το Ράιχ δεν θα ήταν σε θέση να πετύχει την ενότητα του και να πάρει μέρος στη μεγάλη σύγκρουση των ευρωπαϊκών δυνάμεων. Γίναμε ικανοί να πετύχουμε την πολιτική ενοποίηση, μόνον επειδή εκείνη την εποχή γκρεμίσαμε τα εμπόδια που μας περιώριζαν ασφυκτικά (...)
Σήμερα οι σιδηρόδρομοι δεν είναι πλέον τα πιο σύγχρονα μέσα επικοινωνίας: έχουν ξεπερασθεί απ’ το αεροπλάνο. Μια απόσταση που καλύπτονταν σε δώδεκα ώρες με τον σιδηρόδρομο είναι για ένα σύγχρονο αεροσκάφος υπόθεση μιας ή μιας και μισής ώρας. Η τεχνολογία δεν έφερε μόνο τις φυλές, αλλά ολόκληρους λαούς πιο κοντά απ’ ό, τι ήταν δυνατό να φανταστεί κανείς. Αν σκεφτούμε ότι στο παρελθόν χρειαζόμουν 24 ώρες για να μιλήσω από το Βερολίνο στη Πράγα, έμμεσα μέσω του Τύπου, σήμερα δε μου παίρνει ούτε δευτερόλεπτο να το κάνω. Όταν μιλάω σε αυτό το μικρόφωνο μπορούν να ακούν την ίδια στιγμή στην Πράγα, τη Σλοβακία, τη Βαρσοβία, τις Βρυξέλλες και στη Χάγη. Κάποτε χρειαζόμουνα δώδεκα ώρες να πάω στην Πράγα σιδηροδρομικώς, σήμερα μπορώ να πετάξω εκεί σε μια ώρα. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία στη διάρκεια ενός αιώνα έφερε ακόμη πιο κοντά τους λαούς τον ένα στον άλλο. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι τεχνολογικές πρόοδοι έχουν έλθει στην επιφάνεια αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχει περισσότερος πληθυσμός στην Ευρώπη από ό,τι υπήρχε στο παρελθόν, και το πλήθος του έχει δημιουργήσει αρκετά νέα προβλήματα για την ευρωπαϊκή κοινωνία - προβλήματα εφοδιασμού τροφίμων, οικονομικής πολιτικής, δημοσιοοικονομικά και άμυνας. Αν τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα αξιοποιηθούν, οι ήπειροι αναπόφευκτα θα ρθουν πιο κοντά. Εν τω μεταξύ ευρωπαϊκοί λαοί συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο και με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι πολλά από τα ζητήματα που μας χωρίζουν είναι απλές οικογενειακές διαμάχες, σε σύγκριση με τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα χρειάζεται να επιλυθούν μεταξύ των ηπείρων.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι όπως ακριβώς σήμερα χαμογελάμε όταν κοιτάζουμε πίσω τους τοπικιστικούς καυγάδες που χώριζαν τους γερμανικούς λαούς τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 του περασμένου αιώνα, έτσι και οι μελλοντικές γενιές σε διάστημα πενήντα χρόνων δεν θα διασκεδάζουν λιγότερο με τις πολιτικές διαμάχες που υπάρχουν τώρα στην Ευρώπη. Οι «δραματικές εθνικές συγκρούσεις» πολλών μικρών ευρωπαϊκών κρατών δεν θα τους φαίνονται τίποτε περισσότερο από οικογενειακοί καυγάδες. Είμαι πεπεισμένος ότι σε πενήντα χρόνια οι άνθρωποι δεν θα σκέφτονται πλέον με όρους χωρών – πολλά από τα σημερινά προβλήματα θα έχουν περάσει στην αφάνεια και θα έχουν απομείνει ελάχιστα απ’ αυτά. Στο μέλλον οι άνθρωποι θα σκέφτονται με όρους ηπείρων, και την ευρωπαϊκή σκέψη θα την απασχολούν εντελώς διαφορετικά, και ίσως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
Δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να πιστέψετε πως όταν εμείς οι Γερμανοί εγκαθιδρύσουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη θα το κάνουμε με στόχο να καταπνίξουμε τους επιμέρους λαούς. Κατά την άποψή μου η αντίληψη ενός έθνους για την δική του ελευθερία πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τα σημερινά δεδομένα και τα απλά ζητήματα της αποδοτικότητας και των προοπτικών. Ακριβώς όπως κανένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη της για ιδιοτελείς σκοπούς, κατά τον ίδιο τρόπο κανένα ευρωπαϊκό έθνος δεν επιτρέπεται να σταθεί μακροπρόθεσμα εμπόδιο στο δρόμο της γενικής διαδικασίας οργάνωσης.
Δεν υπήρξε ποτέ πρόθεσή μας αυτή η νέα τάξη και αναδιοργάνωση της Ευρώπης να επιβληθεί με τη βία. Όπως εμείς, με την οπτική της Μεγάλης Γερμανίας δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παραβιάζουμε τις οικονομικές, πολιτιστικές ή κοινωνικές ιδιαιτερότητες της Βαυαρίας ή της Σαξονίας για παράδειγμα, εξίσου δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παραβιάσουμε την οικονομική, κοινωνική ή πολιτιστική ιδιαιτερότητα του Τσέχικου λαού, για παράδειγμα. Ωστόσο μια σαφής βάση αμοιβαίας κατανόησης θα πρέπει να δημιουργηθεί μεταξύ των δύο εθνών. Πρέπει να προσεγγίσουμε ο ένας τον άλλον, είτε ως φίλοι είτε ως εχθροί. Και νομίζω ότι ξέρετε αρκετά καλά, από την εμπειρία του παρελθόντος, ότι οι Γερμανοί μπορεί να είναι τρομεροί εχθροί, αλλά επίσης πολύ καλοί φίλοι. Απλώνουμε το χέρι σε έναν φίλο και συνεργαζόμαστε μαζί του με πνεύμα πραγματικής εμπιστοσύνης, αλλά επίσης μπορούμε να πολεμήσουμε ένα εχθρό μέχρι να τον καταστρέψουμε.
Οι λαοί που έχουν προσαρμοστεί ή πρόκειται να προσαρμοστούν στην αναδιοργάνωση αυτή θα πρέπει να αναρωτηθούν αν το κάνουν πραγματικά με καλή θέληση και ειλικρίνεια ή αν από μέσα τους αντιστέκονται. Όποιο από τα δύο κι αν κάνουν, στην πράξη δεν έχει καμία καμιά διαφορά. Μπορούν να το έχουν σίγουρο ότι μόλις η Αγγλία ανατραπεί, οι δυνάμεις του Άξονα δεν θα επιτρέψουν καμία αλλαγή στο καθεστώς της πολιτικής εξουσίας μιας Ευρώπης αναδιοργανωμένης σύμφωνα με τις μεγάλες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές ιδέες. Αν η Βρετανία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να εμποδίσει την αναδιοργάνωση, τότε σίγουρα ούτε ο τσέχικος λαός μπορεί. Αν έχετε μάθει κάτι απ’ την πρόσφατη ιστορία θα ξέρετε ότι τίποτα δεν μπορεί ούτε πρόκειται ν’ αλλάξει στο καθεστώς της πολιτικής εξουσίας που υπάρχει σήμερα.
Και έτσι, κύριοι - και μιλώ τώρα αρκετά ρεαλιστικά, χωρίς καμμιά έκκληση σε συναισθηματισμό - δεν έχει καθόλου σημασία αν εγκρίνετε την παρούσα κατάσταση πραγμάτων ή όχι. Είτε την καλωσορίζετε από καρδιάς ή όχι, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αλλάξετε τα γεγονότα. Τώρα η γνώμη μου είναι ότι όταν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να αλλάξεις μια κατάσταση πραγμάτων και είσαι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσεις τα μειονεκτήματα που χωρίς αμφιβολία υπάρχουν, θα ήταν ανόητο να μην επωφεληθείς από τα πλεονεκτήματα της. Εφόσον έχετε γίνει μέρος του Ράιχ ούτως ή άλλως, δεν βλέπω γιατί οι Τσέχοι πολίτες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια στάση εσωτερικής αντιπολίτευσης προς το Ράιχ, αντί να διεκδικήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει (...)
Κύριοι έχετε τώρα γνωρίσει κάτι απ’ το Ράιχ, και επίτηδες σας άφησα να κάνετε αυτό το ταξίδι πριν σας μιλήσω. Έχετε δει το Ράιχ σε καιρό πολέμου, και θα έχετε σχηματίσει κάποια ιδέα για το τι μπορεί να είναι σε καιρό ειρήνης. Το μεγάλο μας έθνος με το μεγάλο του πληθυσμό, μαζί με την Ιταλία, θα αναλάβει στην πράξη την ηγεσία της Ευρώπης. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Αυτό σημαίνει ότι είστε ήδη μέλη ενός μεγάλου Ράιχ που ετοιμάζεται να αναδιοργανώσει την Ευρώπη, γκρεμίζοντας τα εμπόδια που εξακολουθούν να διαχωρίζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να ενωθούν. Η Γερμανία σκοπεύει να βάλει τέλος σε μια κατάσταση η οποία σαφώς δεν μπορεί να είναι ικανοποιητική για την ανθρωπότητα για πολύ ακόμα. Πραγματοποιούμε εδώ ένα μεταρρυθμιστικό έργο, το οποίο είμαι πεπεισμένος, μια ημέρα θα καταγραφεί με μεγάλα γράμματα στο βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας. Μπορείτε να φανταστείτε τι πρόκειται να είναι πραγματικά το Ράιχ μετά τον πόλεμο; (...)

Δες εδώ την μετάφραση στα αγγλικά:
http://www4.dr-rath-foundation.org/brussels_eu/roots/08_goebbels_europe_future.html
Εδώ το πρωτότυπο στα γερμανικά:
http://www.profit-over-life.org/books/books.php?book=37&pageID=24&expand=no
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Perkos G





ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΚυρ Δεκ 13, 2009 9:15 pm

ΠΟΙΟΙ «ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ?

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄
ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ !!!!!!!!!!!!!!


Τετάρτη 9/12/2009 και να τι δηλώνουν οι επίσημοι της ΕΟΚ και οι Οίκοι αξιολόγησης

- Ο Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών μιλά με σκληρή γλώσσα για το ελληνικό ζήτημα
«Στηρίζουμε την Ελλάδα αλλα δεν υπάρχει αμφιβολία οτι η Ελλάδα πρέπει να πάρει πρόσθετα μέτρα»
- Ο Κλέμενς Φίστ προεδρεύων του Συμβουλίου Ακαδημαικών
« Η Γερμανία πρέπει να αντισταθεί σε οποιαδήποτε πίεση για σωτηρία της Ελλάδας διότι ενα τέτοιο βήμα τα ήταν καταστροφικό»
-Η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών
[i]«Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι ελάχιστα πιθανή. Οφείλει ομως να τακτοποιήσει τα δημοσιονομικά της»[/i]
- Ο Γουίλιαμ Μπιούτερ πρώην μέλος του Συμβουλίου της Τράπεζας της Αγγλίας που τωρα μετακόμισε στη Citugroup (για να τους κάνει κι εκείνους «νοικοκυραίους»)
«Η Ελλάδα είναι η πρώτη μεγάλη χώρα στην ΕΕ που θα χρεοκοπήσει μετα το Β παγκόσμιο πόλεμο. Είναι 5 λεπτά πρίν τα μεσάνυχτα»
- Οι Financial Times
«Μιλάμε για δράμα παρά για τραγωδία. Η χρεοκοπία παραμένει ακόμη μακριά»
- Η Bank of America Merill Lynch
«Η Ελλάδα εχει σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα που η υποβάθμιση της Fitch το επιδεινώνει»

Οι ευρωπαίοι επίσημοι λοιπόν και οι οίκοι αξιολόγησης. Ενώ κάποιοι η όλοι αναγνωρίζουν το μεγάλο μερίδιο ευθύνης των διεθνών οίκων στη σημερινή παγκόσμια κρίση , εκείνοι (οι οίκοι) εξακολουθούν να επηρεάζουν όχι μόνο τις αντιδράσεις των αγορών αλλα ακόμη και τις κινήσεις των κυβερνήσεων.

Τελικά είτε το θέλουμε είτε όχι οι οίκοι εχουν καταστεί η νέα μεγάλη δύναμη στην πολιτική σκηνή. Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μια χώρας η εστω ακόμη και μια προειδοποίηση από τους Fitch, Moody’s , Merrill Lynch, S & P, μεταφράζεται σε κλυδωνισμούς στις αγορές και άμεση αύξηση του κόστους δανεισμού για την κυβέρνηση μιας χώρας

Οι ένθερμοι υποστηρικτές των οίκων αξιολόγησης με περίσσιο θράσος και μπόλικη υποκρισία τους θεωρούν «μοναδικούς» και σημαντικούς γιατί δεν υπάρχουν κατ αυτούς άλλοι μηχανισμοί που να αξιολογούν τις ανεπτυγμένες χώρες.(!!!!!)

Το ιδιότυπο αυτό μονοπώλιο τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πάντα προσπαθούσαν να αποφύγουν μια νέα κριτική για την αποτυχία τους να προσδιορίσουν έγκαιρα τους πιστωτικούς κινδύνους τους κάνει όχι μόνο ιδιαίτερα αυστηρούς αλλά και επικίνδυνους για οποιαδήποτε χώρα τολμούσε να εναντιωθεί γιατί παραμονεύει ο κίνδυνος να την βυθίσουν στα Τάρταρα.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο βίος και η πολιτεία αυτων των οίκων που σήμερα προσπαθούν να οδηγήσουν εκεί που θέλουν αυτοί τις οικονομίες με τις ευλογίες των αφεντικών τους , βρίθουν σκανδάλων και κακοδιαχείρισης. Θυμηθείτε τη Merrill Lynch παλιότερα η τη Citibank με τα ομόλογα (μέλος του οίκου Citigroup)

Σύντροφοι και φίλοι αυτοί είναι οι αξιολογητές μας, οι κατήγοροι μας .
Αυτοί διαμορφώνουν καθημερινά το ευρωπαικό γίγνεσθαι κατ εντολήν των αφεντικών τους. Δεν ξεφύτρωσαν ξαφνικά και δεν είναι φυσικά αυτοί τα αφεντικά για να τους τρέμει τόσο πολύ ακόμη κι ο Γκόρντον Μπράουν

Είναι το ιδιο το διευθυντήριο της ΕΟΚ που τους έχει επι πληρωμή «μπροστάρηδες» και (κάτι σαν τις εισπρακτικές εταιρείες που κυνηγάνε τους οφειλέτες εκ μέρους των Τραπεζών) για να μην επωμίζεται το ίδιο το πολιτικό κόστος σε ό,τι λέει και κάνει. Dealers είναι οι άνθρωποι και τα πάνε πολύ καλά, χειραγωγούν τις αγορές και τα χρηματιστήρια για να κονομάνε όλοι πίσω απο την πλάτη μας , με αγριες βουρδουλιές στην πλάτη μας.

Αντι λοιπόν να πείτε Γιωργάκη την αλήθεια στον κόσμο κάθεστε και τον παραμυθιάζετε με τα κυριαρχικά του δικαιώματα για να τον βάλετε και πάλι στο φιλότιμο και στο λούκι της νέας δίαιτας.

Μόνο που θάπρεπε να ξέρετε κε Πρόεδρε ότι μπορεί να μην ευθύνεστε για τα δρώμενα της τελευταίας πενταετίας και το σημερινό οικονομικό μπάχαλο , ευθύνεστε όμως και πάρα πολύ που δεν μας λέτε την αλήθεια και κυρίως για τις κατραπακιές και τις φάπες που έχετε φάει το τελευταίο δίμηνο εξ αιτίας των νταβαντζήδων οίκων αξιολόγησης τους οποίους δεν τολμά να καταγγείλει κανένας σας και που όψιμα ανακάλυψαν το πρόβλημα.

Αυτοί που εσείς δεν τολμάτε να κατονομάσετε, θίγουν τα αισθήματα μας με πρώτο και κύριο την αξιοπρέπεια μας και την περηφάνια μας αφου οι φάπες στο δικό μας σβέρκο καταλήγουν.

[Γιατί ζητάτε θυσίες από το λαο αφου δεν είστε έτοιμοι εσείς πρώτοι να θυσιαστείτε ?

Κι αφου δεν είσαστε έτοιμοι γιατί αναλάβατε να κυβερνήσετε?
(χαζή ερώτηση , αλλα δεν παύει να είναι ερώτηση)

Στο κάτω κάτω και ο αντίπαλος σας προεκλογικά, μας τα έλεγε , εστω και εκ πλαγίου
«Τα ψέματα τελείωσαν, ψηφίστε μας να βγούμε από το αδιέξοδο, να πατάξουμε την αισχροκέρδεια , τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά»

Τις διαφορές με τον προκάτοχο σας ψάχνω να βρω αυτές τις 70 μέρες.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Σωτηρόπουλος Σπύρος

Σωτηρόπουλος Σπύρος



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΔευ Δεκ 14, 2009 12:05 pm

Σύντροφοι και φίλοι καλημέρα.
Δεν μπορώ να ξέρω αν απειλούνται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα , μάλλον έτσι είναι , αλλά εκείνο που βλέπω καθημερινά είναι ότι η διάλυση της οικονομίας είναι προ των πυλών.
Λόγω της δουλειάς μου (δεν ξέρω πόσο θα την έχω ακόμα...) σας πληροφορώ ότι δεν πληρώνει κανένας.
Η εταιρεία δεν πληρώνει τους προμηθευτές της και οι πελάτες δεν πληρώνουν την εταιρεία.
Οφείλω να ομολογήσω από την εποχή του dialogos ακόμα ότι είχα θεωρήσει ελαφρώς υπερβολικές τις επισημάνσεις του Δημήτρη ότι το σύστημα είναι τελειωμένο.
Εκείνο που αποδεικνύεται λοιπόν είναι ότι ο Δημήτρης είχε δίκιο και ότι οι πολιτικοί μας είναι πλέον κατηγορούμενοι διότι και έπρεπε να το γνωρίζουν νωρίτερα και έπρεπε ήδη να είχαν πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των πολιτών.
Οι υπάλληλοι της οικονομικής υπερεθνικής ελίτ στις Βρυξέλλες θα μείνουν μέχρι τέλους πιστοί στα αφεντικά τους αδιαφορώντας για τους απλούς πολίτες.
Ο κίνδυνος που επισήμανε ο Γιώργος δεν είναι φανταστικός.
Το σύνθημα "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ.
Ο Λοβέρδος μίλησε για ανεργία τον επόμενο χρόνο που μπορεί να ξεπεράσει το 25%....
Το ότι η Ελλάδα μας είναι ο μόνος αδύνατος κρίκος στην Ευρωζώνη είναι επίσης ψευδές.
Στην ίδια κατηγορία είναι και η Αγγλία , η Ιταλία , η Ισπανία και χειρότερα από όλους η Ιρλανδία.
Εκείνο που είναι πραγματικά απίστευτο είναι ότι ακόμα και σήμερα ζητά η τσογλαναρία των Βρυξελλών να πληρώσουν την κρίση οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Ήθελα να ήξερα ρε σύντροφοι , δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι η συνθήκη του Μάαστριχτ είναι όχι μόνο ξεπερασμένη αλλά δεν έχει πλέον πεδιό εφαρμογής?
Είναι δυνατόν να ζητούν σήμερα θυσίες προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα?
Εδώ μιλάμε για οικονομικό έλλειμα των κατοίκων πλέον της ΕΕ...
Με τι χρήματα θα κινηθεί η αγορά?
Ποιός θα ψωνίζει πλέον εκτός από τα απαραίτητα και αυτά με το σταγονόμετρο?
Πρόκειται για την μεγαλύτερη αθλιότητα που συντελέστει από τους καπιταλιστές σε βάρος των απλών πολιτών.
Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να το πάρει χαμπάρι και γρήγορα!
Το μόνο που μας σώνει είναι συνταγές Τσάβες.
Διαφορετικά η εξαθλίωση είναι προ των πυλών....
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΔευ Δεκ 14, 2009 11:04 pm

Το 2007 μίλησα για την κρίση που ερχόταν και έθεσα τα χρονικά της πλαίσια: αρχή, φάσεις, τέλος.
Μόλις ολοκληρωθούν οι "αγοραπωλησίες", "κάποιοι, κάπου" θα δώσουν εντολή να τελειώσει ... τον 6/2010.
Είναι βέβαιο ότι ο Παπανδρέου ή το ξέρει απομέσα ή μας διαβάζει για αυτό τον λόγο και δεν κάνει τίποτα !!!.
Δεν κινείται και καλά κάνει.
Καίει χρόνο ... .
Οσο για τις ξένες επενδύσεις για τις οποίες μίλησε (και με τις οποίες είμαι κάθετα αντίθετος) : Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτη 2010.
΄
Θυμήθηκα τον "Μήτσο", όταν έλεγα για το ύψος της κρίσης - κομπίνας και μου έλεγε πως είμαι εντελώς έξω ... . Διαψεύστηκε και το ομολόγησε (προς τιμήν του).

Δεν είμαι μάγος, ούτε βέβαια πράκτορας. Απλά το παγκόσμιο καζάνι, που αποκαλούν "οικονομία", συτό το καζάνι με τα σκατά είναι μετρήσιμο και ευτυχώς και προβλέψιμο.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την DimKaramitsas στις Δευ Δεκ 14, 2009 11:31 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Perkos G





ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΔευ Δεκ 14, 2009 11:13 pm

Λίγες ώρες προτού μεταβεί ο υπουργός Οικονομικών στις Βρυξέλλες, ένας τραπεζίτης, ο 45χρονος διευθυντής της Deutsche Bank κ. Τόμας Μάγερ, με δηλώσεις του ανάβει νέες φωτιές, καθώς εκτιμά ότι η Ελλάδα σύντομα και μάλιστα καθ’ υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα υπαχθεί σε πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε την περίφημη έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη και προκάλεσε πανικό στις αγορές.

«Αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα εάν θέλει να επανακτήσει την αξιοπιστία της στις Βρυξέλλες είναι να μειώσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες της.

Χρειάζονται δραστικές παρεμβάσεις. Τώρα, εάν αυτές θα είναι περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων ή πάγωμα των μισθών για τα επόμενα χρόνια, αυτό είναι δικό σας θέμα», δήλωσε ο τραπεζίτης. Ο ίδιος πιστεύει ότι «η Ελλάδα ενδεχομένως θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Λιθουανίας και της Ιρλανδίας που μείωσαν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων περίπου κατά 7%-10%, προκειμένου να μειώσει τα ελλείμματά της και το δημόσιο χρέος». Με δεδομένο ότι το συνολικό κονδύλι των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στη χώρα μας ανέρχεται στα 14 δισ. ευρώ, ενδεχόμενη μείωση των αποδοχών κατά 10%, όπως προτείνει ο Γερμανός τραπεζίτης για τα επόμενα τρία χρόνια, μπορεί να μειώσει το έλλειμμα του ΑΕΠ κατά 1,5%.
¨
Αυτα που λέμε για τα «κοράκια» Δείτε και τον προφητικό Ιωάννου

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Ioannou
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΔευ Δεκ 14, 2009 11:17 pm

Σπύρε
Ο Λοβέρδος δεν ξέρει τι του γίνεται ... ας πάει σε καμιά πισίνα κατά
Μύκονο μεριά και ας περιμένει ... : το σύστημα των εκτιμητικών οίκων (του κώλου) εφαρμόζεται σε όλο τον καπιταλισμό.
Οσα κάνουν οι τύποι είναι εντελώς προβλέψιμα, όπως και ο καπιταλισμός.
Αρα όποιος σκέφτεται σωστά, ξέρει από πρίν τι θα γίνει.
Ο καλός μπλοφαδόρος θα τους έστηνε το παιχνίδι και θα τους έπαιρνε τα ελληνικά ομόλογα τζάμπα( και αυτών), λέγοντας ότι η Ελλάδα χρεωκόπησε, ενώ θα υπήρχαν χρήματα ... .
Τώρα το παιχνίδι το παίζουν αυτοί για να μαζέψουν τα πανικόβλητα χαρτιά και μετά να τα πληρωθούν κανονικά από τον ιδρώτα και τις στερήσεις του ελληνικού λαού ... . Εμείς ως κυβέρνηση απλώς (ψιλο)αβαντάρουμε.

Αντε γιατί πολλά έγραψα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΔευ Δεκ 14, 2009 11:19 pm

Ποιόν Ιωάννου ;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΔευ Δεκ 14, 2009 11:26 pm

Γιώργο, θα έχεις ήδη καταλάβει το παιχνίδι ... .
Απλά, θέλει γερούς παίκτες.

Σιγά την πρωτοτυπία.
Το ίδιο παραμυθάκι τόσα χρόνια:
πιέζουμε για να αγοράζουμε τζάμπα. Ασε που γ....ε και κάτι Ασιάτες.

Απλά δεν βρέθηκε κανείς να τους κάνει την πλάκα τους.
Εκτός εάν ο Γάπης είναι τόσο μάγκας, οπότε και θα του βγάλω το καπέλο.
Πόσο το έλλειμμα ; 8%, λάθος 28%.
Φέρτε τα ομόλογα πίσω όσο προλαβαίνετε σε τιμή -10% !!!.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????   ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ????? EmptyΔευ Δεκ 14, 2009 11:42 pm

Τώρα μπορείτε να διαβάσετε την Α' Ραψωδία της Ιλιάδας.
Πλέον θα καταλάβετε τον λόγο που την έβαλα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ?????
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 2Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» Οι φυλακές ανηλίκων και τα δικαιώματα των κρατουμένων

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ-
Μετάβαση σε: