ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Τόπος διαλόγου για τις αγωνίες και την έκφραση της κοινωνίας
 
ΦόρουμΦόρουμ  Πόρταλ*Πόρταλ*  ΕικονοθήκηΕικονοθήκη  ΑναζήτησηΑναζήτηση  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  ΣύνδεσηΣύνδεση  
Παρόμοια θέματα
1-1-4 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
ΜΕΤΡΗΤΗΣ HITS

Study English
ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

WOWZIO

 

 Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Σωτήρης Γλυκοφρύδης





Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος   Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος EmptyΚυρ Ιουν 13, 2010 11:03 am

Δημοκρατία σημαίνει το κράτος του Δήμου, ο κραταιός Δήμος που ρυθμίζει τα πράγματα. Ως εκ τούτου, η έννοια της Δημοκρατίας σήμερα είναι ένας ορισμός κίβδηλος, φτιαγμένος για την πόλη κράτος, που στην περίπτωση των Αθηνών, της εποχής του Σόλωνα ο οποίος την θέσπισε, η πόλη είχε 4 δήμους. Αργότερα, ο Κλεισθένης τους 4 δήμους τους έκανε 10 εντάσσοντας τους μέτοικους, δημιουργώντας το πρώτο σύστημα συμφέρουσας αναλογικής, την τριτύα. Από εκείάρχισε ο πρώτος εκπεσμός της.

Ο Ισοκράτης ωρύεται μετα από τα πρώτα χρόνια της ακμής της, της εποχής του Περικλή, ο οποίος ήταν συγχρόνως και η ταφόπλακά της. Οι αναγνώστες μου ας μη με παρεξηγήσουν. Αν δεν ήταν η Ασπασία, η Αθήνα θα ήταν μια ανάμνηση, εάν δεν ήταν οι Σπαρτιάτες, μετα τον πελοποννησιακό πόλεμο δεν θα υπήρχε λίθος επί λίθου από το μένος των συμμάχων. Στους Σπαρτιάτες, στου Δωριείς η Αθήνα χρωστά από τους κίονες της ακρόπολης έως τις Καρυάτιδες και τον Παρθενώνα, που ως γνωστό είναι δωρικού ρυθμού σε λανθάνον Ιώνιο περιβάλλον (βλ.νόμος Διοπείθη).Καταραμένη πόλη ήταν η Αθήνα με τις κουκουβάγιες της, οι οποίες ως γνωστό κρώζουν τα δεινά και ανοίγουν τα φτερά τους βράδυ. Καταραμένη, διότι, η Αθήνα μέσω της Ιωνίας και 5 ανθρώπων που έβαλαν από καρδιάς το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη, ποτέ δεν έφτιαξε τη δημοκρατία ως μηχανή που να δουλεύει. Οι Αθηναίοι επινόησαν τα γρανάζια της, οι Ρωμαίοι τα έβαλαν στη σειρά και δούλεψαν, πάνω σε ισχυρή βάση, το Δίκαιο. Το δίκαιο με τους ρωμαϊκούς κώδικες, που ισχύουν μέχρι σήμερα, είναι η βάση της Δημοκρατίας.Το πολίτευμα αυτό, χωρίς δικαιοσύνη διαλύεται στα εξόν συνετέθη, παίρνοντας τα γρανάζια που πετάγονται εδώ κι εκεί τα κεφάλια των πρωτεργατών της.

Υπεύθυνη για την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας και του πολιτεύματος, δεν είναι ούτε οι πολίτες, ούτε οι πολιτικοί. Υπεύθυνη είναι η δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη, που δεν είναι γρήγορη και αποδεσμευμένη πλήρως από το σύστημα, είναι ανίκανη να προσδώσει στο λαό την έννοια της αξιοπρέπειας, που είναι το υψηλό παράδειγμα του πολιτεύματος που λέγεται Δημοκρατία. Χωρίς τον παράγοντα αυτό, η Δημοκρατία περπατά σκυφτή και θα προσκυνά τον κάθε τύραννο ή βασιλιά, τον όποιο ιεράρχη, καταλήγοντας στο πιο δουλικό σύστημα που υπαγόρευσε ο νους του ανθρώπου.

Πάμε στον δεύτερο παράγοντα της τροφής της Δημοκρατίας, που είναι αρχικά, το αίμα. Το άγριο αυτό μωρό, που στην αρχή της ζωής της παίρνει κεφάλια και πίνει αίμα, μια κάποια στιγμή πρέπει να αποβάλει τα ρούχα τα μιαρά και να βάλει τον άσπιλο χιτώνα τον λευκό, πίνοντας επιτέλους γάλα. Το γάλα της δημοκρατίας το φτιάχνει η παιδεία.
Δημοκρατία χωρίς παιδεία θα είναι πάντα ένα απεχθές μωρό που την ημέρα θα έχει νεκροφάνεια και το βράδυ θα ανοίγει τάφους. Η παιδεία, προϋπόθεση πρέπει να έχει την ελεύθερη σκέψη, αποδεσμευμένη από το πολίτευμα, για να μπορεί να κρίνει. Η Δημοκρατία δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανθρωποκεντρική μηχανή αξίας εάν δεν δομήσει ανεξάρτητη και επισταμένη σκέψη, κρίνοντας πρώτα κατ’ αρχάς, τον ίδιο της τον εαυτό. Η παιδεία στη Δημοκρατία δεν πρέπει να φτιάχνει λακέδες του συστήματος, αλλά επικριτές του. Μόνο έτσι θα γίνει καλύτερη, αποβάλλοντας το βαμπυρισμό της.

Το τρίτο στοιχείο που κρίνω απαραίτητο, είναι το μη απυρόβλητο της εξουσίας. Ο Σόλων ήταν ο πρώτος, και ίσως ο μόνος που θέσπισε ποινές αυστηρότερες από το λαό για όσους παρανομούσαν ενω κατείχαν εξουσία.
Ένας μεθυσμένος πολίτης ήταν απλά ένας μεθυσμένος πολίτης, το πολύ να τον διώχνανε από τον χώρο της συναναστροφής του, ένας μεθυσμένος άρχοντας που κατείχε θώκο εξουσίας, περνούσε σε δίκη και θα έχανε τη θέση του, αυτή είναι η Σολώνεια πρακτική δικαιοσύνη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη δική μας, εάν δεν θεσπιστούν – ενδεικτικά - διπλάσιες ποινές για τους αστυνομικούς, τριπλάσιες για τους πολιτικούς, τετραπλάσιες για τους δικαστές, χαΐρι δεν θα δούμε. Στο ερώτημα «ποιος θα κρίνει τους κρίνοντες», η απάντηση είναι μια: Ο λαός, δια κλήρου. Η κλήρωση απετέλεσε τη βάση της Δημοκρατίας.

Ένα τέταρτο στοιχείο από τα βασικά και θαρρώ το πιο ανθρώπινο, είναι η πολιτεία να εγγυηθεί για τα παιδιά και τις οικογένειες αυτών που πέφτουνε για την πατρίδα. Δεν είναι δυνατόν ένας αεροπόρος να αναχαιτίζει τους επιβουλευτές πάνω από το Αιγαίο και να σκέφτεται τι θα γίνει η γυναίκα και τα παιδιά του άμα σκοτωθεί ΄ εάν θα κοπεί από το ΔΝΤ η σύνταξη προς την οικογένειά του. Τα παιδιά και η οικογένεια των ηρώων της πατρίδας πρέπει να κατέχουν θέσεις τιμητικές και επάξιες του γονιού τους, πλήρως εξασφαλισμένες, στις σπουδές και στη δουλειά. Δεν βλέπω το λόγο γιατί η βουλή να βρίθει από υπαλλήλους που είναι συγγενείς πολιτικών και όχι παιδιών που οι γονείς τους έχουν θυσιαστεί για να μπορούν οι βουλευτές να είναι εκεί μέσα. Αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα, μη το λάβετε ως τέτοιο επακριβώς υπόψη.

Πάμε σε ένα πέμπτο, στο οποίο θα αναφερθούμε διεξοδικά, καθόσον θέλει πολύ συζήτηση και αντίκειται της απλής και δίκαιης αναλογικής. Δεν μπορεί η κάθε ψήφος, του κίναιδου, του σεμνού, του μορφωμένου, του ελεύθερου, του πατέρα 7 παιδιών, του σωστού βιομήχανου ή επαγγελματία που εργάζεται σωστά και του τεμπέλη, να μετρούν το ίδιο. Δεν είναι δυνατόν, αυτός που προσφέρει στον τόπο αξίες, αγωγή, θέσεις εργασίας, και φορολογικά εισοδήματα υψηλά, να μετρά το ίδιο με κάποιον άλλο που δεν τα προσφέρει. Η ισοψηφία και η ισοτιμία θα μου πείτε ότι είναι η ουσία της δημοκρατίας ΄ εν μέρει το δέχομαι,εν μέρει διαφωνώ. Όλα τα μακρινάρια στο χέρι είναι δάχτυλα, άλλο όμως ο αντίχειρας και άλλο ο μικρός. Στην αρχή της Δημοκρατίας, όπως γνωρίζετε τις υψηλές θέσεις τις καταλάμβαναν ανάλογα με τα εισοδήματα, την αρετή και την προσφορά στον τόπο, αφού είχαn εκπληρώσει επάξια τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Υπήρχαν, δηλαδή, προδιαγραφές. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα, το σύστημα αυτό πρέπει να ξαναγυρίσει, χρειαζόμαστε μάνατζερ, επιτυχημένους, πρότυπα, παιδεία και Έλληνες στο θρήσκευμα, κατά πρώτον. Αυτούς που ο Σωκράτης τους έλεγε «ειδικούς» με αρετή. Δεν είναι περίεργο, που ο Σωκράτης, πολέμιος της δημοκρατίας - όπως αυτή είχε διαμορφωθεί - πέθανε για τη Δημοκρατία, υπακούοντας τη γνώμη των πολλών, παρότι ήταν άδικη, ως πλέρια Δημοκράτης;
Σκεφτείτε τι απάντησε στη γυναίκα του όταν με κλάματα του είπε στη φυλακή «κρίμα, πεθαίνεις άδικα, Σωκράτη»: «Γιατί; θα προτιμούσες να πεθάνω δίκαια;» Σκεφτείτε το καλά αυτό, είναι πολύ μεγάλη φράση.

Αυτές είναι μερικές απλές σκέψεις που ίσως χρησιμεύσουν για μια κοινή ιδεολογική πλατφόρμα της νέκυιας του γένους μας, στο δρόμο προς Ιθάκη.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος   Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος EmptyΔευ Ιουν 14, 2010 12:24 am

Καλώς ήλθες Σωτήρη.
Εχω γράψει ότι η δημοκρατία ( η πραγματική, όχι αυτή η απάτη που βιώνουμε) είναι το πιο δύσκολο πολίτευμα και το πιο άγριο.
Είναι όμως και το δικαιότερο, είναι το οριστικά εξελιγμένο πολίτευμα.
Ως πολίτευμα, ως τρόπο διαχείρισης της κοινωνικής συμβίωσης δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μηχανισμό που εκφράζει ένα κοινωνικό στάτους.
Την δημοκρατία την έφερε μία ανάπτυξη που έδωσε στους περισσότερους την "ευδαιμονία" , δηλ. την υλική και πνευματική ασφάλεια της κάλυψης των βιοτικών τους αναγκών. Οι χειράφετοι πολίτες απαίτησαν και επέβαλαν την πολιτική ισότητα και όχι τα προ Σόλωνος "ανδράποδα".
Ομως η δημοκρατία αυτή (όπως και η άλλη της Σπάρτης) δεν έπαυσε ποτέ να είναι κοινωνικά λερή (κάτι έχει διασωθεί από τον "Αντιφώντα") και να στηρίζεται στην δουλεία και στον ιμπεριαλισμό. Ο τελευταίος έφερε και την ταφόπλακα των πολέμων.
Με ανθρώπους ανδράποδα και ιμπεριαλισμούς καμιά δημοκρατία δεν μπορεί να στεριώσει, διότι είναι φυσικό πως δεν μπορείς να υπερασπιστείς το πολίτευμα της απόλυτης ισότητας, όταν φέρεσαι στους άλλους σαν ανδράποδα προς εκμετάλλευση. Τότε χάνεις όλο το ηθικό, κοινωνικό και πολιτικό νόημα της δημοκρατίας.
Σήμερα μπορούμε να διδαχθούμε από την ιστορία τι κατέστρεψε την δημοκρατία και αυτό δεν είναι κατά την γνώμη μου ούτε οι θεσμικές της αδυναμίες, ούτε κάποια πρόσωπα. Τόσο την δημοκρατία της Αθήνας, όσο και την αρχαιότερη, αυτή της Σπάρτης, όσο και τις άλλες ελληνικές δημοκρατίες τις κατέστρεψαν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι (οι ανάγκες και τα αποτελέσματά τους) και κυρίως οι αντιφάσεις που ευτέλισαν σε κάθε επίπεδο την ουσία της ανθρώπινης ισότητας. Πίσω όμως από όλα αυτά, το πρωταίτιο της καταστροφής είναι ο εκ νέου αξανδραποδισμός των ανθρώπων: ξαναήλθαν οι βιοτικές ανάγκες στην επιφάνεια και οι ελεύθεροι ευδαίμονες πολίτες ξαναέγιναν εξαρτημένα ανθρωπάκια.
Για να υπάρξει λοιπόν δημοκρατία, που μετατρέπει καταραμένους τόπους σε παραδείσους, προϋπόθεση είναι οι ελεύθεροι άνθρωποι που έχουν εξασφαλισμένες τις βιοτικές τους ανάγκες. Μόνο αυτοί είναι ελεύθεροι, μόνο αυτοί βουλεύονται ... .
Ο Πλάτωνας έκανε ένα κεφαλαιώδες λάθος στις αναλύσεις του. Μίλησε μεν για τον καλό κ΄αγαθό, αλλά τον ταύτισε με τον αυτάρκη "αριστοκράτη" της εποχής του. Ο κορυφαίος όμως καλός κ' αγαθός ήταν αυτός ο φτωχός που ήπιε το κώνειο, γιατί παραμέρισε τις φοβίες που γεννούν στους ανθρώπους οι βιοτικές ανάγκες και λειτούργησε ως παράδειγμα και ως ύβρις προς ένα καθεστώς που ποτέ δεν έπαυσε να είναι πλουτοκρατικό και πάντα γνώριζε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ως κυρίαρχη δυνατότητα.
Οποιος διαβάσει τους Σωκρατικούς διαλόγους, ακόμα και όπως τους μεταφέρει ο Πλάτωνας, έχοντας κατανού τα πιο πάνω, θα καταλάβει σε όλους πως αυτός ο ρέμπελος υβριστής, ο Σωκράτης, καταδεικνύει την οδό της ανθρώπινης εξύψωσης και ουσίας: Μην τους αφήνετε να σας εκβιάζουν με τις ανάγκες σας, ξεπεράστε τις για να ελευθερωθείτε !!!.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
makfor

makfor



Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος   Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος EmptyΠεμ Ιουν 17, 2010 7:27 am

για ποια δημοκρατια μιλαμε σε αυτη την χωρα , που μας εχουν παρει τα αφτια με την κοινοβουλευτικη δημοκρατια και τις εκλογες .... ακομη και τα λιγοστα ψιγματα δημοκρατιας σε τουτη την χωρα τα πηρε και τα σηκωσε η αποφαση της κυβερνησης να παραχωρηση την διακυβερνηση της χωρας στην ΕΕ και στο ΔΝΤ ... με νομους και προεδρικα διαταγματα που σε καθε αλλη περιπτωση οι ιδιοι ανθρωποι θα το χαρακτηριζαν ΩΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!!

ζουμε σημερα τον εξευτελισμο ακομη και το συνταγματος της χωρας , απο την μια η απολυτη ατιμωρησια των απανταχου κλεφτων και απο την αλλη την ληψη αποφασεων που αλλαζουν την ζωη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με συνοπτικες διαδικασιες και κατα πως βολευει του απανταχου ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

λυπαμαι απο την μια και εξοργιζομαι απο την αλλη ... δεν μας αξιζε αυτη η προδοσια γιατι περι προδοσιας της χωρας προκυται και ελπιζω καποιος στο μελλον να βρει την δυναμη και να τους στεισει ολους στα 5 μετρα !!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Σωτηρόπουλος Σπύρος

Σωτηρόπουλος Σπύρος



Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος   Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος EmptyΚυρ Ιουν 20, 2010 4:15 pm

Στην Ελλάδα γεννιέται πρόβλημα δημοκρατίας

Παλαιότερα, σε άλλες εποχές, οι εξουσιαστές εμφανίζονταν ως να κυβερνούν
στο όνομα ανώτερων δυνάμεων που τους παρέχουν είτε εντολές (όπως στον
Μωυσή ο Θεός), είτε τα φώτα τους (όπως οι αυταρχικές μοναρχίες που
κυβερνούσαν στο όνομα του Θεού).

Η Αθηναϊκή Δημοκρατία κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία χάρη
στο γεγονός ότι υπερέβη τον μύθο ότι οι θεσμοί και οι νόμοι έρχονται από
δυνάμεις εκτός της κοινωνίας.

Από τη στιγμή που κατανοήθηκε ότι οι θεσμοί μπορούν να αλλάξουν,
αρκεί να οργανώσουν τη βούλησή τους οι ίδιοι οι πολίτες και να δράσουν
ως κοινωνία, γεννήθηκε η διαδικασία συνειδητής αυτοθέσμισης της
κοινωνίας. Εκείνη επέλεγε θεσμούς και διά των θεσμών, δικαιούτο να τους
αλλάξει.

Ακόμα, στην Αθηναϊκή Δημοκρατία υπήρχε ανοικτό μέτωπο σε όσους
θεωρούσαν ότι έπρεπε να υπάρχουν περιοχές λήψης πολιτικών αποφάσεων μόνο
για τους ειδικούς. Οι Αθηναίοι αντέταξαν στην ειδίκευση, την Ευβουλία,
την Ορθή Κρίση. Οι ειδικοί όφειλαν να συμβουλεύουν, αλλά δεν μπορούν να
αποφασίζουν. Αντίθετα, είχαν την υποχρέωση της βέλτισης εφαρμογής των
αποφάσεων του Δήμου. Στη σύγχρονη δημοκρατία, εμφανίστηκαν δύο
επιχειρήματα περιορισμού της: Το ένα ήταν ότι η ιδιοκτησία αποτελεί
ατομικό και όχι συλλογικό δικαίωμα και ότι κατά συνέπεια υπάρχουν
περιοχές, όπως οι τόποι εργασίας, στις οποίες η δημοκρατία έπρεπε να
σταματά στην εξώπορτά τους. Το επιχείρημα αυτό κατέπεσε σε ένα βαθμό με
μοντέλα συμμετοχής στο εργασιακό γίγνεσθαι. Το δεύτερο είναι το θεώρημα
σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν θεματικές που αφορούν αποκλειστικά στους
ειδικούς. Επί παραδείγματι, τους ειδικούς των διεθνών οργανισμών όπως
είναι το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το καινούριο στη χρήση
αυτού του παλιού επιχειρήματος είναι ότι χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της
σημερινής κρίσης.

Στην κατασκευή της Ε.Ε., όπως και σειρά άλλων υπερεθνικών δομών,
ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος συστημικού χαρακτήρα. Δημιουργούνται
«ειδικές περιοχές» που δεν έχει το δικαίωμα η πολιτική να ελέγξει.
Δηλαδή περιοχές που βρίσκονται εκτός δημοκρατικού ελέγχου και
συμμετοχής.

Οικοδομούνται διάφοροι θεσμοί που ονομάζονται μεν ανεξάρτητοι,
αλλά στην πραγματικότητα είναι «ανεξάρτητοι» από τη δημοκρατία και
υποταγμένοι στη λογική των αγορών και των τραπεζών. Σύμφωνα με αυτή την
αντίληψη, η πολιτική δεν δικαιούται ελέγχου των κεντρικών τραπεζών
προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο θεσμοθετημένος στόχος κυριαρχίας της
νομισματικής πολιτικής επί της πραγματικής οικονομίας. Οπως, επίσης, των
συμφερόντων ντυμένων ως ειδικές γνώσεις και τεχνοκρατικές απαιτήσεις
εις βάρος της Δημοκρατίας.

Σήμερα, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ προωθούν στο όνομα
της κρίσης, ως έχοντες τα χτένια και τα γένια, όχι μόνο πρακτικές
πολιτικές επί των χρηματοπιστωτικών δομών, αλλά και επί των δημοκρατικών
και κοινωνικών κατακτήσεων των Ελλήνων. Δεν υπόκεινται σε κανέναν
δημοκρατικό έλεγχο και συμμετοχή. Με πλήρη έλλειψη νομιμοποίησης,
ορίζουν τη συνολική μας οικονομική, και όχι μόνο, ζωή.

Παρεμβαίνουν και καταργούν δικαιώματα δεκαετιών. Θέτουν τις
υποθέσεις που εκείνοι επιλέγουν εκτός δημοκρατικών διαδικασιών. Με άλλα
λόγια, έχουν καταργήσει τη δημοκρατία σε ζωτικούς τομείς επιβίωσης των
ελλήνων πολιτών. Μαζί με τη λιτότητα εισάγουν και έναν νέου τύπου
αυταρχισμό στο όνομα της ειδικευμένης γνώσης και των δικαιωμάτων που
απορρέουν από το ότι μας δανείζουν. Μαζί με τον περιορισμό κυριαρχίας
της χώρας εισάγουν και τον ευνουχισμό της δημοκρατίας.

Του Ν. Κοτζιά από την σημερινή "Ε"
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
DimKaramitsas

DimKaramitsas



Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος   Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος EmptyΚυρ Ιουν 20, 2010 10:15 pm

Βλέπετε πόσο γρήγορα "πιανουμε τόπο" με αυτά που γράφουμε.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Δημοκρατία: Ποια δημοκρατία; Επαναπροσδιορισμός του πολιτεύματος
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Δημοκρατία και Ένοπλες Δυνάμεις
» ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ
» ΝΟΜΟΙ & ΚΑΝΟΝΕΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ :: ΠΟΛΙΤΙΚΗ-
Μετάβαση σε: